Četvrtak, 26 svibnja, 2022

Američki mediji javljaju: Otkriven motiv pokolja u školi u Newtownu?

Nemojte propustiti

Nagađanja o mogućem motivu pokolja u Newtownu sve su glasnija. Nitko sa sigurnošću ne može utvrditi što je nagnalo 20-godišnjeg Adama Lanzu na krvavi pohod, budući da je prije ubojstava uništio i svoje računalo. Poznato je da je Lanza imao težih psihičkih problema, ali nije jasno zašto se baš toga dana odlučio krenuti u krvavi pohod.

2adam-300x198Američki mediji danas prenose kako je moguće da je motiv ubojstava u osnovnoj školi Sandy Hook u Newtownu bila činjenica da je Nancy Lanza planirala svoga sina prijaviti na liječenje u psihijatrijsku bolnicu.
Dugogodišnji prijatelj obitelji Lanza kazao je za Fox News kako je Nancy Lanza, Adamova majka, bila u procesu slanja sina u psihijatrijsku bolnicu, koji je započela neposredno prije nego je on počinio masakr. Visoki policijski dužnosnik je također izjavio kako se, kao motiv, istražuje mogućnost da je Lanza počinio ubojstva iz gnjeva prema majčinoj odluci da ga smjesti na psihijatriju.
“Iz onoga što mi je rečeno znam da je Adam bio svjestan procesa koji je ona pokrenula kako bi ga smjestila na liječenje”, kazao je Joshua Flashman, blizak prijatelj porodice. Flashman je dodao da je Adama uzrujala ovakva majčina odluka i da je bio jako ljut na nju te da je mislio kako ga ona samo želi poslati daleko od sebe.
Međutim, nije jasno je li procedura doista i pokrenuta, jer prema pisanju američkih medija za takvo što bi joj trebala velika pravna borba, budući da je Adam bio punoljetan i u bolnicu bi ga u tom slučaju majka slala protiv njegove volje. Nancy Lanza je volontirala u vrtićima i u školama nekoliko godina, a Flashman kaže da je Adam vjerovao kako je njoj više stalo do te djece nego do njega.
Na dan masakra upravo je Nancy bila Adamova prva žrtva, a Flashman kaže da je ona također bila u prijateljskim odnosima s direktorom i psihologom škole, koji su bili žrtve krvavog pohoda Adama Lanze.

(Bh-index)

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Rusi zaprijetili našim susjedima: To će biti pogubno za vas!

"Uvjereni smo da će prevladati zdrav razum i da će se Hrvatska vratiti na put konstruktivnog dijaloga i obostrano...

Možda vas zanima i ovo