Subota, 19 lipnja, 2021

Američki senator optužuje Kinu: Oni su odgovorni, treba da nam plate

Nemojte propustiti

Broj zaraženih koronavirusom u SAD nadmašio je pola miliona, iako ima naznaka da to što Amerikanci ostaju kod kuća pomaže u suzbijanju infekcije.

– Američki senator Lindzi Grem izjavio je da je Kina odgovorna za smrt Amerikanaca zbog širenja korona virusa, kao i za njihovu nezaposlenost i dodao da tu zemlju treba žestoko kazniti, kako bi u budućnosti promijenila svoje ponašanje.

“Pandemija je počela zbog kineske vlade i njenog ponašanja. Ovo je već treća bolest iz Kine”, pojasnio je senator u intervjuu američkoj televiziji Fox news.

On je ocijenio da Amerika treba da “natjera Kinu da promeni svoje ponašanje”.

“Želim da otpišemo dio našeg duga Kini, jer oni treba da plate nama, a ne mi njima”, izjavio je Grem.

Širom svijeta od novog korona virusa oboljelo je 1,7 miliona osoba, preminulo je više od 100 hiljada, a ozdravilo je više od 376 hiljada ljudi, prenosi sajt Vorldometers.

Broj zaraženih koronavirusom u SAD nadmašio je pola miliona, iako ima naznaka da to što Amerikanci ostaju kod kuća pomaže u suzbijanju infekcije.

Broj potvrđenih slučajeva Kovida-19 u SAD povećava se dnevno za 30.000 do 35.000 od kada je testiranje postalo dostupnije.

Prema podacima Univerziteta Džons Hopkins, 28.000 Amerikanaca se oporavilo od korona virusa, a bez obzira na velike gubitke čak i u Njujorku gdje je pozitivno 174.100 ljudi, više nego bilo gdje u svijetu, nadležni kažu da usporava takozvani Kovid cunami koji je samo u toj saveznoj američkoj državi odnio 7.800 života.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Spreman prijedlog odluke o potvrdama: Kovid-pasoši iz Bosne i Hercegovine će važiti i u EU

Potvrda bi trebala biti međunarodno priznata i u punom kapacitetu omogućavati građanima BiH putovanja po zemljama Evrope i svijeta. Bosna...

Možda vas zanima i ovo