Srijeda, 22 ožujka, 2023

Amerika pohvalila Vučića zbog podrške integritetu Ukrajine

Nemojte propustiti

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je i da Srbija neće uvoditi sankcije ni jednoj državi, pa ni Rusiji.

Sjedinjene Američke Države pozdravljaju ponovljen stav Srbije i predsjednika Aleksandra Vučića o podršci teritorijalnom integritetu Ukrajine koji je narušen nelegalnim i ničim izazvanim napadima Rusije, saopštila je američka ambasada u Beogradu.

To je odgovor na zaključak Savjeta za nacionalnu bezbjednost Srbije, kojeg je ranije tokom večeri predstavio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

U zaključku stoji da Srbija pruža punu podršku teritorijalnom integritetu Ukrajine i da smatra pogrešnim kršenje teritorijalnog integriteta Ukrajine.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je i da Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji. To je bio zahtjev Evropske unije i zapadnih država koje Moskvi uvodi sankcije zbog ruske invazije na Ukrajinu.

Interesantno za vas

Izdvajamo

U Hrvatskoj optužena dvojica policajaca da su kriminalcima iz BiH, Srbije i Crne Gore za novak dojavljivali ‘potjernice’ i omogućili boravak u EU

Nezakonitosti su se događale od sredine 2019. do juna 2022. Protiv dvojice hrvatskih graničnih policajaca podignuta je optužnica zbog sumnje...

Možda vas zanima i ovo