Petak, 14 svibnja, 2021

Amerikanci prate i hrvatske političare: Sanader se prevario misleći da ne nadziru i Skype

Nemojte propustiti

Potpuno je jasno, potvrdio je Večernjakov izvor, da se nadziru i hrvatski diplomatski predstavnici, kao i novinari i poslovni ljudi iz Hrvatske koji rade i žive u Americi.

sanaderVečernjakov sagovornik naglašava da se svaki novi diplomata koji dođe u Ameriku, pa tako i hrvatski predstavnici, prvih nekoliko mjeseci nadziru kako bi se saznalo koje su im aktivnosti u slobodno vrijeme, jesu li skloni kocki, opijanju, noćnom životu, preljubima ili kriminalnim radnjama.

Kontrolira se i s kojim tajnim službama komuniciraju, a dobro je poznato ko je od diplomatskih djelatnika i pripadnik nacionalne tajne službe.

Agenti FBI-a i posebne službe za osiguranje posjeta stranih državnika, koji po cijele noći borave na hodnicima ispred hotelskih soba u kojima borave štićene osobe, znaju i ko je kome iz delegacije odlazio u noćne posjete i ujutro se vraćao u svoju sobu.

Čitaju se i svi njihovi e-mailovi, pa i oni koje šalju s privatnih adresa.

Američke tajne službe znale su sve i o kretanjima Ive Sanadera po Americi, susretima u New Yorku i Los Angelesu nakon što je prestao biti predsjednik Vlade Republike Hrvatske.

Pratili su njegovo djelovanje na univerzitetu Columbia, gdje je radio kao saradnik instituta Harriman, znaju restorane u koje je odlazio te aktuelne i bivše političare iz EU, zemalja bivše Jugoslavije i Hrvatske s kojima se sastajao u Americi.

Sanader je volio komunicirati na Skypeu vjerujući da se on ne nadgleda.I u tome se prevario.

(Večernji.hr)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

COVAX dopremio vakcine u BiH

U BiH stiglo je 40.800 vakcina protiv virusa korona putem mehanizma Covax, potvrdio je pomoćnik ministra civilnih poslova u...

Možda vas zanima i ovo