Ponedjeljak, 27 ožujka, 2023

Amir ef. Mahić pozvan na saslušanje u PU Prijedor, evo za šta se sumnjiči

Nemojte propustiti

Prozivke i pritisci na efendiju ne prestaju, čak ni nakon što je zbog svoje izjave uputio izvinjenje ukoliko je nekoga uvrijedio.

Policijska uprava Prijedora uputila je poziv na saslušanje glavnom imamu Medžlisa Islamske zajednice Kozarac Amiru ef. Mahiću, u svojstvu osumnjičenog.

U pozivu se navodi da se Mahić treba javiti 7. februara u Odjeljenje protiv terorizma, ekstremizma i istrage ratnih zločina.

Navodi se da je osumnjičen za krivično djelo javno izazivanje i poticanje nasilja i mržnje iz člana 359. stav 1. Krivičnog zakona RS.

Amir ef. Mahić glavni imam u Kozarcu ovih dana doživljava linč zbog izrečenog u hutbi u kojoj se dotakao ideologije svetosavlja. Prozivke i pritisci na efendiju ne prestaju, čak ni nakon što je zbog svoje izjave uputio izvinjenje ukoliko je nekoga uvrijedio.

Poziv Amiru ef. Mahiću, Foto: Hayat

Amir efendija Mahić je deseti rođendan dočekao u logoru Trnopolje u kojem ga je zatočila Karadžićeva vojska, objavio je Hayat.ba.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Loša partija u Bratislavi: Zmajevi poraženi od Slovačke

Reprezentacija Slovačke večeras je savladala Bosnu i Hercegovinu u susretu drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Može se reći...

Možda vas zanima i ovo