Ponedjeljak, 20 rujna, 2021

Amir Hajdarević ubijen u azilantskom centru u Berlinu, maloljetni sin bio s njim

Nemojte propustiti

Državljanin Bosne i Hercegovine ubijen je u azilantskom centru u Berlinu prošlog mjeseca. Za Faktor.ba je potvrđeno da se radi o Amiru Hajdareviću iz Poljica kod Lukavca, koji je rođen 1984. godine.

Slučaj još uvijek nije potpuno rasvijetljen, a ubistvo se dogodilo 19. juna. Ono što se zna je to da je u azilanskom centru došlo do tuče, kao i to da su učesnici incidenta koristili noževe usljed čega je Hajdarević zadiobio smrtonosne rane.

Nakon Hajdarevićevog ubistva njemačka policija je uhapsila dvoje osumnjičenih, koji su također bili smješteni u azilantskom centru.

Hajdarevićevo tijelo je predato nadležnim službama sudske medicine radi obdukcije u Njemačkoj, ali prema trenutnim informacijama ono još uvijek nije prevezeno u BiH.

Sa Hajdarevićem u azlantskom centru je bio i maloljetni sin, nad kojim je brigu preuzeo rođak koji živi u Njemačkoj, a javila se i majka djeteta kako bi došla po njega iz BiH. Reagirala je njemačka socijalna služba za brigu o maloljetnicima kako bi se pobrinuli za dijete.

Prema našim informacijama njemačka policija još uvijek vodi istragu, tako da detalje islučaja još nisu saopćili Ambasadi BiH u Njemačkoj. /Faktor.ba/

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Ovo su pravila za ulazak državljana Bosne i Hercegovine u Njemačku

Ukoliko niste vakcinisani možete ući u Njemačku samo u posebnim slučajevima. Preduvjet je tzv. apsolutna potreba. Od nedjelje, 12. septembra...

Možda vas zanima i ovo