Utorak, 18 siječnja, 2022

Ana Brnabić poručuje da Republika Srpska jeste nastala na genocidu, ali nad srpskim narodom

Nemojte propustiti

– Danas, zajedno, obilježavamo važan jubilej, a meni je, kao i uvijek, velika čast što sam danas sa vama, u Banjaluci – poručila je predsjednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić, nakon što je pozdravila prisutne na svečanoj akademiji povodom tvz. dana Republike Srpske.

Brnabićeva je ovom prilikom prenijela i čestitke predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića, ali i svih građana.

– Za mene lično, tog 9. januara 1992. godine, Srbi su tražili sigurnost da se ne ponove užasi našeg naroda iz prošlosti. Da nije bilo stradanja iz 1941. i 1945. godine, da nije bilo pokliča “Za dom spremni” i prijetnji nastalih pedeset godina kasnije da će se nastaviti ono što je započeto, ne bi bilo ni Republike Srpske. Na sreću, Srpska je sačuvala srpsko ime i pravoslavnu vjeru – rekla je Brnabićeva.

Republika Srpska je, navodi ona, plod želje srpskog naroda da živi u miru i da se zločini ne ponove.

– Kada neko govori da je Srpska genocidna tvorevina, ja kažem da Srpska jeste nastala na genocidu, ali nad srpskim narodom – rekla je ona.

Istakla je da je brinu izazovi i problemi sa kojima se danas suočava Srpska.

– Duboko me zabrinjava odluka SAD i uvođenje sankcija Miloradu Dodiku. Sankcije nisu nikad bile rješenje za probleme – rekla je ona.

Što se tiče budućnosti, kaže ona, biće usmjerena na razvoj.

– Produbljene saradnje i ekonomski preporod su naši prioriteti. Ne granice i ograničenja, nego slobodno kretanje ljudi – rekla je ona.

Istakla je da je ponosna na pomoć i donacije Srbije Republici Srpskoj.

– Srpski narod postaje posvećen očuvanju slobode i pravde – rekla je ona i poručila “Živjela Republika Srpska, živjela Srbija”.

Odluka Ustavnog suda BiH

Podsjetimo, u manjem bh. entitetu, usprkos dvjema odlukama Ustavnog suda Bosne i Hercegovine kojima je ovaj praznik proglašen neustavnim, danas se obilježava tvz. “dan Republike Srpske”.

Među zvanicama na neustavnoj proslavi ovog praznika su predsjednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, te predsjednik Skupštine Republike Srbije Ivica Dačić.

Više s weba

Izdvajamo

DEFINITIVNO STIŽU SANKCIJE: Nijemci Dodika više ne žele vidjeti ni ‘nacrtanog’

– Ne može Dodik 15 godina rušiti državu i biti u korupciji, a onda se vratiti u Predsjedništvo bez...

Možda vas zanima i ovo