Nedjelja, 14 kolovoza, 2022

Andrea Jurić otkrila kada stiže rusko cjepivo u Zapadnohercegovački kanton: Najviše prijava za cijepljenje do sada stiglo iz Ljubuškog

Nemojte propustiti

Andrea Jurić, direktorica Zavoda za javno zdravstvo Zapadnohercegovačkog kantona govorila je o ruskom cjepivu i kada dolazi u ovaj kanton.

“Zagovaranjem na međunarodnoj razini uspjeli smo osigurati uvoz ruskog cjepiva koje bi se u Hercegovini trebalo naći za manje od mjesec dana od dana narudžbe, kako nam je u jamstvenom pismu potvrdio proizvođač”, rekla je Jurić.

Poručila je da će se cijepiti, kao i njena porodica.

“Nemam ni najmanjeg razloga za kalkulaciju jer su znanstvene studije pokazale visoku učinkovitost i sigurnost cjepiva. Županijski zavod za javno zdravstvo u Grudama radi na predbilježivanju svih zainteresiranih za cijepljenje. Do sada smo u manje od tjedan dana registrirali više od 2000 ljudi koji se žele cijepiti cjepivom koje stiže u Zapadnohercegovačku županiju.

Međutim, moram reći kako u idućim danima očekujemo veći broj prijava s obzirom na to da smo pojačali tehničke kapacitete za prijavu građana.

Mnogi su nam se žalili kako se pokušavaju telefonski prijaviti, ali da su linije bile stalno zauzete. Taj problem smo otklonili, tako da očekujemo veći odziv stanovništva. Kada je riječ o općinama i gradovima ZH županije, najviše prijava za cijepljenje do sada je stiglo iz Ljubuškog. Kada je riječ o onima izvan Zapadnohercegovačke županije, do sada u prijavama prednjače građani koji imaju prebivalište u Sarajevskoj i Tuzlanskoj županiji”, rekla je Jurić u intervjuu za Večernji list.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Zašto njemački vojnici dolaze u BiH i zbog čega Milorad Dodik u RS-u kreira histeriju

Dolazak njemačkih vojnika, u bh. entitetu Republika Srpska koristi se za sijanje atmosfere straha i spinovanje kako sve to...

Možda vas zanima i ovo