Ponedjeljak, 30 siječnja, 2023

Andrej Plenković stigao u Kijev, dočekao ga Volodimir Zelenski

Nemojte propustiti

Uz predsjednika vlade je i ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman te Zvonimir Frka-Petešić, predstojnik ureda premijera.

Hrvatski predsjednik vlade Andrej Plenković jutros je stigao u Kijev gdje će održati sastanke s predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim, predsjednikom vlade Denisom Šmihalom i predsjednikom Vrhovne Rade Ruslanom Stefančukom, priopćeno je iz vlade.

Vlada je objavila fotografije koje prikazuju da je Plenkovića pozdravio ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij.

Uz predsjednika vlade je i ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman te Zvonimir Frka-Petešić, predstojnik ureda premijera.

Foto: Vlada RH

“Hrvatska zna kako je biti pod vojnom agresijom te nastavlja pružati političku, diplomatsku, financijsku, humanitarnu, tehničku i svaku drugu moguću podršku Ukrajini, kao i pomoć u zbrinjavanju ukrajinskih izbjeglica”, navodi u priopćenju vlada.

Na sastancima će ukrajinski državni vrh upoznati predsjednika vlade s posljedicama razaranja uslijed ruskih napada, a razgovarat će se i o daljnjoj pomoći te nastavku europskog puta Ukrajine.

“Izraz solidarnosti i podrške”

Posjet predsjednika vlade Ukrajini odvija se uoči Dana Europe te je izraz solidarnosti i podrške ukrajinskim vlastima i prijateljskom ukrajinskom narodu, koji je žrtva brutalne ruske agresije, navodi se u priopćenju vlade.

Foto: Vlada RH

Prije vojne invazije, predsjednik vlade boravio je u službenom posjetu Ukrajini u prosincu 2021., a sudjelovao je i na sastanku na vrhu Krimske platforme zajedno s liderima EU u kolovozu 2021.

Predsjednika vlade Plenkovića i ministra Grlića Radmana dočekala je veleposlanica Anica Djamić, koja se ovom prigodom vratila u Kijev, gdje će ostati i nastaviti voditi Veleposlanstvo RH u Ukrajini.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Divna gesta! Granični policajci Srbije opremili Envera Beganovića hranom, sokovima i voćem u nastavak puta za Mekku

Nakon pređenih preko 1600 kilometara puta Enver je u petak stigao u Novi Pazar, gdje su ga srdačno dočekali...

Možda vas zanima i ovo