Subota, 6 ožujka, 2021

Anel Ćemo (23) priznao da je ubio policajca: Motiv se još uvijek istražuje

Nemojte propustiti

“Sve podsjeća na mart prošle godine”: BiH pred novim lockdownom!

Trenutno jedine vakcine koja imamo su ona koja nam je Srbija donirala. Njih je jučer odobrila Agencija za lijekove...

Vučić odgovorio Hadžifejzoviću: Nikad u životu nisam uzeo snajper u ruku; Nisam pucao, ali sam bio na Palama, radio svoj posao i sve sam...

Vučić je rekao da garantuje da će Srbija poštovati međunarodno pravo i Dejtonski sporazum, na šta se obavezala te...

Krizni štab zabranio proslavu 8. marta u ZDK, pojačan inspekcijski i policijski nadzor

Član Kriznog štaba i direktor Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica dr. Senad Huseinagić rekao je da su...

Odluka Kriznih štabova: Ovo su posljednje naredbe i mjere stanovništvu u BiH

Krizni štabovi kantona u Federaciji Bosne i Hercegovine posljednjih dana najavljuju oštrije mjere i naredbe građanima u borbi protiv...

Za ubistvo sarajevskog policajca Muhidina Pivodića, čije beživotno tijelo je pronađeno u ponedjeljak rano ujutro u naselju Reljevo u Sarajevu, osumnjičen je 23-godišnji Ć. A. nastanjen na području Ilidže, potvrđeno je danas na press konferenciji u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo.

Foto: Dnevni avaz
Foto: Dnevni avaz

Kako agencija Anadolija (AA) saznaje, riječ je o Anelu Ćemi sa Ilidže. Mladić je u potpunosti priznao da je izvršio ubistvo policajca Pivodića.

tekst se nastavlja ispod sponzorisanog sadržaja

Policijski komesar Vahid Ćosić je na konferenciji za novinare rekao da je osumnjičeni po lišenju slobode priveden u službene prostorije MUP-a Kantona Sarajevo, gdje je u prisustvu tužioca Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, nad njim izvršena kriminalistička obrada.
Ćosić je, također, izjavio da je tokom pretresa porodične kuće koju je koristio osumnjičeni Ćemo pronađeno vozilo sa uočenim tragovima nastalim upotrebom vatrenog oružja, automatska puška, 1.138 metaka različitog kalibra, 19 okvira za automatsko oružje, dvije zaštitne maske, dva RAP-a sa priborom za čišćenje i dvije metalne kutije za municiju.

Policijski komesar nije želio govoriti o motivima ubistva, dodajući da to tek treba ustanoviti istraga.
U ponedjeljak ujutro oko 6:20 sati je u službenom automobilu u sarajevskom naselju Reljevo pronađeno beživotno tijelo Muhidina Pivodića.

Pećanac: Ubica policajca od ranije bio poznat policiji

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Nermin Pećanac potvrdio je za agenciju Anadolija (AA) da je jutros četrdeset minuta iz ponoći uhapšena osoba osumnjičena za brutalno ubistvo policajca Muhidina Pivodića, čije beživotno tijelo je pronađeno u ponedjeljak u naselju Reljevo u Sarajevu.
Policijski službenik je osiguravao pravoslavnu crkvu Hram svetog Nikolaja u Reljevu.

Pećanac je za AA kazao da se radi o osobi koja je od ranije poznata policiji, iako nije toliko poznata široj javnosti.
U Ministarstvu unutrašnjih poslova u Sarajevu danas u 13 sati će biti održana konferencija za novinare na kojoj će se govoriti o detaljima ovog slučaja.
“Čestitam policijskim službenicima. U rekordno kratkom vremenu su otkrili lice za koje postoji osnovana sumnja da je izvršilac tog gnusnog ubistva. Moram reći da sam ponosan na policiju Kantona Sarajevo koja je profesionalnost stavila iznad emocija, a svjestan sam šta ovo za njih znači. Vjerujem da ćemo sada, zajedno sa tužiocem Tužilaštva Kantona Sarajevo, dokumentovati ovaj slučaj. Imamo dovoljno dokaza da osumnjičenog procesuiramo u daljem postupku tužilaštva i suda”, rekao je Pećanac za AA.

Ministar Pećanac je isključio bilo kakve vjersko-nacionalne motive ovog zločina, a o čemu se, između ostalog, špekuliralo jučer u dijelu javnosti u BiH jer je policajac osiguravao Hram svetog Nikolaja.

“Indicije u vezi s ovim događajem nijednog trenutka nisu upućivale na moguće vjerske ili nacionalne motive ovog zločina. Meni je žao što je došlo do takvih izjava i špekulacija. Međutim, naglašavam, nijedna indicija nije upućivala na to. Kada se vidi ime i prezime, odnosno ko je osumnjičeni, vidjet ćete da to nema veze sa međunacionalnim motivima. Krivimo mi je što se slučaj, zaista, pokušavao skrenuti u pogrešnom pravcu. Da smo išli u tom pravcu, ne bi nikoga uhapsili. No, efikasnošću policije mi smo otkrili osumnjičenog. Istraga će pokazati motive, ali nema nikakvih indicija da to ima veze sa nekim međunacionalnim odnosima”, izjavio je Pećanac.
U ponedjeljak ujutro oko 6:20 sati je u službenom automobilu u sarajevskom naselju Reljevo pronađeno beživotno tijelo Muhidina Pivodića.

(Anadolija)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Ko mora imati negativan PCR test na granici, a ko ne? Pod ovim uslovima se trenutno može ući u Bosnu i Hercegovinu

S obzirom da mnoge države pooštravaju mjere na svojim granicama usljed širenja virusa korona, podsjećamo koje su mjere trenutno...

Možda vas zanima i ovo