Srijeda, 26 siječnja, 2022

Anela Dedić stigla u Ulm: Dobila posao preko oglasa u kojem je gospodin iz Njemačke tražio Bosanku da ga pazi!

Nemojte propustiti

Između stotine prijavljenih kandidatkinja Maj je izabrao Bišćanku Anelu Dedić, kojoj se u jeku sve većeg trenda nezaposlenosti koji je zahvatio našu zemlju, posrećilo da dobije dobar posao.

Anela-Ulm

Dedić je kazala da je prije puta u Njemačku morala izvaditi sve potrebne papire, uključujući potvrdu o položenoj prvoj pomoći, međunarodnu vozačku dozvolu i slično.
– Gospodin Joseph dočekao me je vrlo srdačno i nakon što me uveo u kuću i pokazao mi njenu unutrašnjost, rekao mi je da se malo odmorim od putovanja. Komunikacija među nama je bila zanimljiva i pomalo smiješna, jer ja ne govorim njemački nego engleski pa smo razgovarali na engleskom – govori Anela.

Gostoljubivi Maj uzeo je Aneline dokumente i rekao joj da će je poslije novogodišnjih praznika prijaviti i uraditi sve ostalo što treba kako bi njen boravak i rad bio regularan. Kako su Nijemci prepoznatljivi po dobrom i redovnom plaćanju svojih klijenata, tako je Anela odmah dobila prvu platu unaprijed, što je odagnalo svaku sumnju o mogućoj prevari.
– Vjerujte mi, gospodin May je veoma star i veoma bolestan čovjek, ali je, prije svega, gospodin i velika poštenjačina – kazala je Dedić, kako je citira Dnevni avaz.
(Bh-index)

Više s weba

Izdvajamo

Austrijski “Heute”: Niko ne donosi više korone od Bosanaca

Dobra vijest je, piše Heute, što su se slučajevi zaraženih koronom među putnicima koji se vraćaju iz gotovo svih...

Možda vas zanima i ovo