Četvrtak, 28 listopada, 2021

Anesteziolog Dževad Ljajić se javio ženi sat vremena prije pada helikoptera

Nemojte propustiti

20150314185314_294042

Specijalista anesteziolog Dževad Ljajić (41) poslednji put supruzi Šefki javio se iz helikoptera Vojske Srbije oko 21:40, manje od sat vremena prije pada, i rekao joj da je sve u redu i da očekuje da uskoro slete.

Nakon toga, supruga ga je nekoliko puta zvala, ali joj se javljala sekretarica.

“Poslednju poruku poslala mu je oko šest sati ujutru u kojem ga je pitala da li je sve u redu, šta se dešava i zašto joj se ne javlja, ali odgovora nije bilo. Oko osam sati su je zvali iz novopazarske bolnice i saopštili joj strašnu vijest”, priča Dževadov stric, Muamer koji ispred stana Ljajićevih dočekivao veliki broj Novopazaraca koji su došli da izraze saučešće porodici.

Kako kažu, bio je odličan student, u bolnici je radio skoro 15 godina tokom kojih je i specijalizirao anesteziologiju.

Dževadove kolege za njega imaju samo riječi hvale.

Kažu da je njegovom pogibijom, ali i smrću Miroslava Veselinovića, Novi Pazar doživio veliki gubitak.

“Dževad i Mićo, kako smo svi zvali Miroslava, su bili sjajni ljudi i još bolje kolege. Uvek spremni da pomognu, da rade i preko svojih smena. Ovo je veliki udarac za Opštu bolnicu i grad, tragedija kakva se ne pamti. Živeli su da pomažu ljudima, a tako su i poginuli. Oni su heroji ovog grada”, kaže doktor Kemal Brničanin.

Koliko je doktor Dževad bio spreman da kolegama uvjek izađe u susret govori i podatak da kobnog dana nije trebalo da radi, već da je zamijenio kolegu i preuzeo njegovu smjenu ,piše Blic.

“Kako je bio anesteziolog uvek je bio u pripravnosti, uvek je očekivao poziv i nikada mu nije bilo teško da u bilo koje doba dana dotrči u bolnicu i uskoči u operacionu salu”, pričaju kolege.

Inače, Dževad je bio i aktivan član humanitarnog udruženja Otvorena ruka koje je pomagalo siromašne i bolesne u Novom Pazaru i okolini.

Dževad je iza sebe ostavio dva sina, Ramiza starog šest godina i Mehmeda koji ima tek dvije.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Escobar najavio sankcije: Dodik ima veoma malu podršku javnosti i to ćemo iskoristit

Gabriel Escobar se osvrnuo i na moguće ekonomske integracije zeamlja Zapadnog Balkana. Specijalni izaslanik predsjednika SAD-a za Zapadni Balkan Gabriel...

Možda vas zanima i ovo