Nedjelja, 19 rujna, 2021

Angela Merkel dolazi na Balkan

Nemojte propustiti

Pred povratak u Berlin, Merkel će imati bilateralne sastanke sa premijerima iz BiH, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i vlasti u Prištini.

Njemačka kancelarka Angela Merkel posjetit će Srbiju 13. septembra.

Merkel će, kako je objasnila zamjenica portparola njemačke vlade Martina Fietz, 13. septembra boraviti u Beogradu, a dan kasnije, 14. septembra u Albaniji.

Nakon sastanka, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i njemačka kancelarka obratit će se novinarima.

Kako je najavljeno u Berlinu, Merkel će se u Beogradu sastati i sa predstavnicima civilnog društva iz svih država Zapadnog Balkana, piše Blic.rs.

Dan kasnije, u utorak, 14. septembra kancelarka Merkel boravit će u Tirani, gdje će najprije imati bilateralni sastanak sa albanskim premijerom Edijom Ramom, sa kojim će, takođe, razgovarati o bilateralnim, privrednim pitanjima, kao i približavanju te zemlje EU.

Nakon toga, kancelarka će prisustvovati ručku sa premijerima svih država Zapadnog Balkana, na kojem će glavna tema biti regionalna saradnja, a potom je predviđena konferencija za medije.

Pred povratak u Berlin, Merkel će imati bilateralne sastanke sa premijerima iz BiH, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i vlasti u Prištini.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Kako je jedna porodica napravila čudo usred Bosne: Njihov luksuzni dizajnerski namještaj postao je svjetski hit

Posebnost Artisan proizvoda, naglašavaju naši sugovornici, u ručnom je radu. Nakon što komad drveta izađe iz strojne obrade, sve...

Možda vas zanima i ovo