Srijeda, 12 svibnja, 2021

Anketiranje stanovništva se odvija po planu

Nemojte propustiti

Prikupljeni podaci pokazaće da li je bilo promjena na terenu u broju i strukturi domaćinstava u odnosu na podatke iz 2009. godine, kada je urađen prvi Master uzorak, navodi se u saopštenju.

Za sedam dana anketiranja koje se sprovodi u okviru projekta ažuriranja statističkog Master okvira uzorka, anketirana su 6.654 domaćinstva od kojih je 4.187 u Federaciji BiH /FBiH/, 1.739 u Republici Srpskoj i 728 u Brčko distriktu.

Projekat ažuriranja statističkog okvira uzorka sprovode statističke institucije u BiH, Agencija za statistiku BiH, Federalni zavod za statistiku FBiH i Zavod za statistiku Republike Srpske, sa krajnjim ciljem da se poveća obim i kvalitet statističkih podataka u BiH kao i njihovo dalje usklađivanje sa EU standardima.

Ažuriranje okvira uzorka radiće se kvartalno tokom tri godine, saopšteno je iz Agencije za statistiku BiH.

U prvom kvartalu, koji je počeo 17. septembra i trajaće 22 dana, anketari će posjetiti oko 60.000 domaćinstava na prostoru cijele BiH.

Prikupljeni podaci pokazaće da li je bilo promjena na terenu u broju i strukturi domaćinstava u odnosu na podatke iz 2009. godine, kada je urađen prvi Master uzorak, navodi se u saopštenju.

Novi način prikupljanja podataka na terenu putem posebno kreirane softverske aplikacije instalirane na laptopima, omogućava anketarima da lakše i brže prikupe podatke i na dnevnoj osnovi dostavljaju ih statističkim institucijama.

Zbog značaja ovog projekta statističke institucije mole nosioce domaćinstava za aktivnu saradnju u realizaciji ovog važnog istraživanja i garantuju da će, u skladu sa zakonima o statistici i zaštiti ličnih podataka, odgovori na postavljena pitanja biti strogo povjerljivi i da će ispitanici ostati potpuno anonimni, te da će se prikupljeni podaci koristiti isključivo za statističke svrhe, dodaje se u saopštenju.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Povodom dešavanja oko njenog sina Muharema: Nura Bazdulj Hubijar odgovorila Majkama Srebrenice

Iz Udruženja Pokret "Majke enklave Srebrenica i Žepa" i Udruženja žrtava i svjedoka genocida uputili su pismo književniku i...

Možda vas zanima i ovo