Subota, 17 travnja, 2021

Apel FUP-a i molba svim građanima: Ozbiljno shvatite ovu situaciju

Nemojte propustiti

“S obzirom na naglo pogoršanje epidemiološke situacije izazvane virusom Covid-19, te nepovoljnu situaciju kada je u pitanju porast zaraženih, oboljelih i umrlih na području cijele Bosne i Hercegovine, Federalna uprava policije apeluje na sve građane u Federaciji Bosne i Hercegovine, da ozbiljno shvate ovu situaciju i poštuju sve mjere i preporuke nadležnih Kriznih štabova, jer samo na takav način možemo svi zajedno uticati da se ova situacija stabilizuje”, saopćeno je iz FUP-a.

“Posebno apelujemo na građane Kantona Sarajevo gdje je situacija možda i najteža, da poštuju odluku Vlade Kantona Sarajevo donesenu na osnovu preporuka Kriznog štaba Kantona Sarajevo, a koja se odnosi na mjeru o dvodnevnom lockdownu koja je započela 12.3.2021. godine u 20 sati, a završit će u ponedjeljak, 15.3.2021. godine u 7 sati”, navode iz Federalne uprave policije.

Evidentno je da građani Kantona Sarajevo zbog ove odluke Vlade Kantona Sarajevo, borave i planiraju boravak van Kantona, na obližnjim izletištima, planinama ili pak u drugim gradovima s obzirom da ova mjera nije na snazi u drugim kantonima Federacije Bosne i Hercegovine i u RS-u, a što može znatno uticati na brže širenje zaraze i još nepovoljniju epidemiološku sliku.

“Ovim putem molimo sve građane da imaju strpljenja, te da poštuju mjere i preporuke u pogledu smanjenja socijalnih kontakta, ograničenog kretanja, okupljanja, držanja propisane distance, nošenja zaštitne maske i sl.

Federalna uprava policije će u saradnji sa drugim nadležnim policijskim agencijama i nadležnim organima u Federaciji Bosne i Hercegovine, a u slučaju potrebe poduzeti sve zakonom propisane mjere i radnje iz svoje nadležnosti”, navodi se u saopćenju.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Severina poslije 17 godina progovorila o intimnom snimku o kojem je brujao cijeli region: Nisam izlazila iz kuće 6 mjeseci, to je bio šok

Pjevačica Severina Kojić našla se u jeku medijske pažnje 2004. godine kada je u javnost isplivao njen intimni snimak. Kaže...

Možda vas zanima i ovo