Utorak, 22 lipnja, 2021

Apel građanima: Ako se ovog vikenda zaputite ka Jadranu, izbjegavajte MGP Doljani!

Nemojte propustiti

Koje sve granične prijelaze možete koristiti na putu prema moru ili u kontra pravcu, kako biste izbjegli višesatno zadržavanje na graninici sa Hrvatskom?

granicni-prijelaz-doljaniNa Međunarodnom graničnom prijelazu Doljani bilježi se povećana frekvencija putničkih motornih vozila, kao i autobusa koja je uzrokovana otvorenom ljetnom turističkom sezonom i sve većim brojem stranih državljana koji posjećuju Bosnu i Hercegovinu.

U cilju smanjenja zadržavanja vozila na MGP Doljani/Metkovići, Granična policija BiH podsjeća građane da u namjeravanom prelasku državne granice na putu prema moru ili u kontra pravcu mogu koristiti i novi Međunarodni granični prijelaz Bijača/Nova Sela, kao i međunarodne granične prijelaze: Zvirići/Prud, Crveni Grm/Mali Prolog, Orahovlje/Orah, Ivanica/Brgat, Gorica/Vinjani Donji i Osoje/Vinjani Gornji.

U odnosu na Međunarodni granični prijelaz Doljani svi nabrojani prijelazi imaju značajnije manju frekvenciju prometa vozila i putnika. Granična policija BiH je za vrijeme ljetne turističke sezone povećala i broj policijskih službenika koji vrše graničnu kontrolu na graničnim prijelazima na jugu Bosne i Hercegovine.

Također ovom prilikom ističemo da putnici u namjeravanom prelasku državne granice na sjevernijem dijelu BiH, osim preko najfrekventijih MGP Bosanski Brod i Bosanska Gradiška granicu mogu prijeći na graničnim prijelazima u njihovoj blizini: preko MGP Šamac ili MGP Donja Gradina.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Turković i Kurz u Beču: Najavljeno milion vakcina za Zapadni Balkan

- Kancelaru sam rekla da smo zahvalni smo što se ta saradnja nastavlja, jer se i borba protiv pandemije...

Možda vas zanima i ovo