Četvrtak, 29 srpnja, 2021

Apel građanima da zaštite imovinu u sezoni odmora

Nemojte propustiti

– Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje da građani u sezoni godišnjih odmora i sami preduzmu mjere zaštite i umanje rizik da njihova imovina bude ukradena ili ugrožena.

Iz MUP-a savjetuju da je, bez obzira na dužinu odsustva, uvijek potrebno zaključavati ulazna vrata domova, a ako postoji mogućnost, pored glavne brave na ulaznim vratima ugraditi i dodatnu pomoćnu bravu.

“Ako idete na odmor ključeve od ulaznih vrata povjerite na čuvanje licu od povjerenja – bližem rođaku ili komšiji, koji će češće obilaziti stan, noću paliti svjetlo, da stan ne bi bio predmet praćenja kriminogenih lica. Zamolite komšije da, ako čuju buku u vašem stanu, odmah pozovu policiju na broj 122”, ukazuju iz MUP-a.

Iz MUP-a navode da je potrebno zatvoriti prozore ili balkonska vrata, a roletne ne spuštati do kraja, jer kriminalci to prate i donose zaključak da niko ne boravi u stanu ili kući.

Ključ od ulaznih vrata ne treba ostavljati ispod otirača, u papučama, saksijama za cvijeće, jer kriminalci znaju za ta “skrivena mjesta”.

O odsustvu treba obavijestiti samo one koje je neophodno, i ne ostavljati takve poruke na vratima, društvenim mrežama poput fejsbuka, tvitera, te na drugim javnim mjestima.

“Na ovaj način će biti olakšan, ali i poboljšan rad policijskih službenika MUP-a Republike Srpske”, navodi se u saopštenju MUP-a Srpske.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Mektić u nevjerici šta Dodik radi: Ljudi ovo je stanje potpunog haosa, ne može to činiti

- Policiji se nadležnosti mogu nametati samo zakonom, a ne kako Dodik kaže izdali smo (usmeno) uputstvo o ponašanju...

Možda vas zanima i ovo