Subota, 26 studenoga, 2022

Apel za pomoć: Pomozimo Jasmini Hukić-Azinović da ozdravi

Nemojte propustiti

Jasmina Hukić-Azinović je oboljela od akutne monoblasne M5 leukemije. S obzirom na agresivan oblik bolesti sekundarne akutne leukemije nakon prethodno citotoksične terapije indicirano je što prije liječenje u inostranstvu kako bi se uradila alogenična transplantacija hematopoetskih matičnih stanica/ koštane srži koja se kod nas ne može uraditi.

jasmina-hukicSkupili smo određenu sumu novca za liječenje, ali zasad to nije dovoljno, pa Vas molim da objavite apel kako bi Jasmini dali šansu za liječenje.

Transplantacija bi se trebala uraditi u KBC Zagreb, gdje su već uplaćena sredstva za pretragu kompatibilnog nesrodnog donora (20 000 EUR-a). Jasmina Hukić-Azinović se trenutno nalazi u KC Sarajevo (Odjel za hematologiju), gdje je u toku peti ciklus terapije koja je svakim danom sve više iscrpljuje, hitno su potrebna sredstva kako bi se navedena premjestila u KBC Zagreb.

Muž Jasmine Hukić-Azinović je bivši borac Armije BiH, kad je trebalo borio se za naše i za svoj život, za našu državu, a sada se bori da podari život ženi koju voli!
Za sve ostale informacije možete se obratiti na mail pomozimojasmini@gmail.com (Samra- rodica oboljele) ili na broj +387 (61) 200 834 (Dragan Azinović- muž oboljele).
(Bh-index)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Pucnjava i sukob između krijumčara migranata u selu Horgoš, šest osoba završilo u bolnici

Pripadnici Policijske brigade MUP-a Srbije u petak su, u okviru opsežne akcije započete ranije na sjeveru zemlje, priveli na...

Možda vas zanima i ovo