Utorak, 15 lipnja, 2021

Apple bi mogao platiti 840 miliona dolara zbog namještanja cijena

Nemojte propustiti

Apple
Apple

Apple bi mogao platiti i do 840 miliona dolara zbog optužbi da je namještao cijene e-knjiga s izdavačima, prenosi Bloomberg.

Državni advokati i potrošači koji tuže Apple traže 280 miliona dolara odštete i žele taj iznos utrostručiti, poručio je odvjetnik potrošača u sudskom dokumentu pri sudu u Manhattanu.

Tužitelji tvrde da po antitrustovskim zakonima imaju pravo na trostruku odštetu jer je SAD već dokazao na suđenju prošle godine da je Apple organizirao namještanje cijena. Traženi iznos je 0,5 posto od 158,8 milijardi dolara u gotovini koliko je Apple prijavio da je imao na kraju 2013. godine.

Okružna sutkinja Denise Cote zaključila je u srpnju nakon suđenja da se Apple dogovarao s izdavačima oko cijena e-knjiga. Cote je također presudila da je Apple prema tome odgovoran u 33 američke države koje su se Ministarstvu pravosuđa pridružile u tužbi.

Ministarstvo pravosuđa u tom suđenju nije tražilo novčanu odštetu, no Cote je rekla da će ove godine održati suđenje za odštete koje traže države.

(24sata.hr)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Nije mu ostala dužna: Gorica Dodik pozvala Draška Stanivukovića i rekla mu šta će mu dozvoliti da uradi

- Da ne tuguješ, pozivam te sutra da dođeš i staviš traku i napraviš set fotografija, ako treba i...

Možda vas zanima i ovo