Četvrtak, 29 srpnja, 2021

Apple objavio privremeno rješenje za poruku koja “ruši” iOS

Nemojte propustiti

Određeni broj korisnika, koji nije specificiran, na svoje uređaje s iOS-om, uglavnom iPhoneove, primio je poruke koje zbog sigurnosnog propusta “restartaju” uređaje i onemogućuju korištenje aplikacije iMessage, Apple je ipak ponudio rješenje.

Ako ste kojim slučajem jedan od nesretnika koji je na svoj iPhone primio poruku otprilike ovakvog sadržaja “effective. Power لُلُصّبُلُلصّبُررً ॣ ॣh ॣ ॣ 冗” vjerojatno ste frustrirani činjenicom da se vaš uređaj sam od sebe resetirao, odnosno da nakon ponvnog paljenja ne možete pristupiti svojim porukama, javlja Zimo.co.

U Appleu znaju za ovaj sigurnosni propust, najavljeno je da će iduća nadogradnja iOS-a donijeti “zakrpu”, ali dok se update ne pusti u produkciju, na službenim stranicama Appleove korisničke podrške objavljeno je rješenje koje vam može vratiti potpunu funkcionalnost uređaja.

Da biste se riješili neugodnosti trebate napraviti sljedeće:

1. Iskoristite glasovnog asistenta Siri i zatražite da otvori nepročitane poruke
2. Pomoću Siri odgovorite na malicioznu poruku, sadržaj odgovora je nebitan. Nakon što to učinite, biti ćete u mogućnosti normalno otvoriti svoje poruke
3. U porukama pronađite spornu poruku i izbrišite je, ili možete sa “swipe” u lijevu pobrisati cijelu konverzaciju s uključenim odgovorom na malicioznu poruku

S ovih nekoliko jednostavnih poruka ćete sve vratiti u normalu, jedini problem je ako vam netko zlonamjeran iznova pošalje spornu poruku, ako se to dogodi morat ćete ponoviti cijeli proces.

U međuvremenu, Apple bi trebao objaviti sigurnosnu nadogradnju koja će ispraviti ovaj propust.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Mektić u nevjerici šta Dodik radi: Ljudi ovo je stanje potpunog haosa, ne može to činiti

- Policiji se nadležnosti mogu nametati samo zakonom, a ne kako Dodik kaže izdali smo (usmeno) uputstvo o ponašanju...

Možda vas zanima i ovo