Utorak, 11 svibnja, 2021

Apple planira iPad Maxi?

Nemojte propustiti

Glasina o iPadu “Maxi” (vjerovatno se neće tako zvati), koja se upravo širi bespućima interneta, jednako je neozbiljna i nevjerojatna kao i glasina o iPadu mini kada se prvi put pojavila u javnosti.

b2024def69e51ecc887b74fd993bb0db

No ipak, vidjeli smo da je Apple na kraju popustio i izradio manji iPad kako bi konkurirao brzorastućem tržištu manjih Android tableta, piše mob.hr

Nagađa se kako Apple ima u planu na tržište izbaciti iPad s dijagonalom ekrana od 12,9 inča, što je vrlo blizu 13,3-inčnim laptopima.

Ovo bi mogao biti svojevrstan odgovor na nedavno pojavljivanje 12-inčnih Windows tableta raznih proizvođača.

Također treba uzeti u obzir da prodaja Mac laptopaveć neko vrijeme stagnira, a jedan od razloga je i njihova relativno velika cijena.

Isto tako, Apple zasigurno traži nove segmente tržišta, a veći iPad bi ujedno pokrio i onaj dio kupaca kojima je Mac preskup ili nepotreban u takvom obliku. Uostalom, sličnu situaciju imamo i u PC/Windows svijetu pa je sasvim logično da ‘Post-PC’ era zahvaća i Apple.

12,9-inčni iPad vjerojatno neće biti tako praktičan kao 9,7-inčni, no u kombinaciji s odgovarajućom tastaturom ili nekim drugim komadom opreme, svakako bi mogao postati dobra zamjena za Mac ili bilo koji prijenosnik.

(Dnevni avaz)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Muriz Memić poručio Alisi Mutap: Sad spavaj u tenama ili u japankama, pošto će ti šnjure uzeti na vratima

Memić tvrdi da ga cijela ova priča oko njene tužbe izuzetno ljuti, u situaciji kada se godinama bori da...

Možda vas zanima i ovo