Ponedjeljak, 2 kolovoza, 2021

Arapi nadomak Sarajeva grade novo naselje za 525 stanovnika: Sastojaće se od 80 kuća, četiri zgrade, tereni za rekreaciju…

Nemojte propustiti

Investitor je kompanija „Emar Al Bosnia“ d.o.o. Sarajevo. Kako saznaje portal Biznisinfo, osnivači ove kompanije su Ali Salem Saeed Mubarak Alrashdi i Mukhtar Qasem Abbadi Mohamed

U Vogošći bi uskoro moglo biti izgrađeno naselje sa više od 80 objekata u kojem je predviđeno da će stanovati 525 stanovnika, piše BiznisInfo.

Općinsko vijeće Vogošće prihvatilo je na posljednjoj sjednici Nacrt Odluke o usvajanju i Nacrt Odluke o provođenju Regulacionog plana “Gradina 2”, kojim je predviđena izgradnja ovog naselja.

Ovi dokumenti proći će fazu javne rasprave prije nego što budu usvojeni u konačnoj formi.

Nacrtom Regulacionog plana „Gradina 2“ na lokalitetu Gradina koji se nalazi južno od naselja Svrake, planira se izgradnja 80 individualnih stambenih objekata, odnosno kuća spratnosti P+1, piše Biznisinfo.ba.

Foto: Biznisinfo.ba

Uz to, planirana su 4 objekta kolektivnog stanovanja spratnosti P+2, te jedan objekat društvene infrastrukture spratnosti P+2.

U planu su dvije parcele za potrebe sporta i rekreacije, te bit će izgrađena i saobraćajna, komunalna i energetska infrastruktura.

Ukupan broj stanovnika ovo naselja, kako je predviđeno, iznosit će iznositi 525.

Investitor je kompanija „Emar Al Bosnia“ d.o.o. Sarajevo. Kako saznaje portal Biznisinfo, osnivači ove kompanije su Ali Salem Saeed Mubarak Alrashdi i Mukhtar Qasem Abbadi Mohamed, obojica iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sarajevo: Za dva dana utrošeno samo 4.100 vakcina, a toliko je bilo planirano po jednom danu

Iako se očekivalo da će odziv građana biti daleko veći, naročito zbog kritika vlastima što nema vakcina i sporog...

Možda vas zanima i ovo