Ponedjeljak, 17 svibnja, 2021

Grade hotel s četiri zvjezdice i sedam spratova: Vlašić sve privlačnija destinacija arapskim turistima

Nemojte propustiti

Novi hotel na ovoj lokaciji biće sa četiri zvjezdice i na sedam spratova, a imat će i bazen, džakuzi, restoran, teretanu…

Sve popularnija bosanskohercegovačka turistička destinacija Vlašić, pored posjetitelja iz regiona, atrkativna je i državljanima zemalja Bliskog Istoka.

Ekipa “Dnevnog avaza” posjetila je Mudrike kod Vlašića, prvo selo prije Babanovca, gdje su gotovo svi natpisi na tablama napisani arapskim jezikom.

Ova pojava buni i brojne turiste, koji stječu utisak kao da se nalaze u Saudijskoj Arabiji. I oni bi, kažu, nešto kupili, ali ne razumiju sadržaj natpisa.

Mještani Mudrika tvrde da se arapski državljani masovno naseljavaju u srce Vlašića, ali niko o tome ne želi javno govoriti. Prema riječima Sabahudina Maglića, predsjednika Mjesne zajednice Mudrike, niko od mještana mu se nije žalio na sve veći broj Arapa.

– Do sada nemam pritužbe, niti imamo problema sa njima. Naprotiv, mnogi su se okoristili o njih, finansijski, naravno. Prodaju im sir, mlijeko i ostale proizvode – govori Maglić, dodajući da su dolaskom Arapa mještani dobili posao, rade, zarađuju.

Interesantno, nakon što su izgradili 20 kuća i hotel u naselju koje zovu Oaza mira, u samim Mudrikama izgrađeno je petnaestak novih kuća, a novo naselje nazvali su Lotus. Pored kuća, grade i ekskluzivni hotel.

– Gradi se, to je tačno. Imaju papire, a uglavnom su tu turistički, rijetko ko živi. Još ne znamo koliki će tačno biti hotel, hoće li ga izdavati ili prave samo za sebe. U hotel Oaza mira dolaze i drugi turisti, možda će i ovaj otvoriti vrata za sve – govori Maglić.

Kako se saznaje, novi hotel sa četiri zvjezdice bit će na sedam spratova, a imat će i bazen, džakuzi, restoran, teretanu…, piše “Avaz”.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dijaspora zavrnula pipu: U Bosnu i Hercegovini lani stiglo skoro pola milijarde maraka manje

Ekonomista Admir Čavalić je kazao da su ovakvi rezultati sasvim očekivani te da su stručnjaci prošle godine najavili upravo...

Možda vas zanima i ovo