Utorak, 30 studenoga, 2021

Argentinci “okupirali” Copacabanu: Bit će 5:0 za nas

Nemojte propustiti

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

Hiljade vatrenih navijača Argentine “okupiralo” je danas Rio de Janerio, odnosno najpopularniju svjetsku plažu Copacabanu.

Napravili su uzavrelu atmosferu na ulicama Rija, gdje će sutra njihov nacionalni tim odigrati prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu u grupi F protiv Bosne i Hercegovine. Kultna Maracana bit će dupke ispunjena, pretežno navijačima Argentine. Ipak, ni BiH neće biti bez podrške. Prema posljednjim informacijama, na tribinama bi trebalo biti više od 3.000 Bosanca i Hercegovaca koji su, također, ali u znatno manjem broju, defilovali danas Rio de Janeirom.

argenita2

Zanimljivo, veliki broj Argentinaca u najljepši brazilski grad doputovao je automobilima, tako da su se i iz brojnih vozila vihorile “plavo-bijele” zastave.

“Bosna je dobra, ali nema šansi. Bit će 5:0 za Argentinu. Messi i Argentina će biti prvaci svijeta”, istakao je za Anadolu Agency na Copacabani Pablo iz Buenos Airesa, što je grupa njegovih prijatelja pozdravila glasnim ovacijama.

Igrače obje reprezentacije će večeras na Maracani imati zvanične treninge uoči sutrašnje utakmice, koja će početi u 19 sati po lokalnom, odnosno u ponoć po srednjoevropskom vremenu.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Važno za državljane BiH: Od sutra nova pravila za odlazak na rad u Njemačku

Na sajtu njemačke Ambasadde u Sarejevu navode da će se od 01.12.2021. promijeniti način dodjele termina za podnošenje zahtjeva...

Možda vas zanima i ovo