Nedjelja, 7 ožujka, 2021

Arijana Memić otkrila: To je strašno! Dobili smo nove informacije o svesci Alisinog oca Zije Mutapa, sve je proslijeđeno Tužilaštvu BiH

Nemojte propustiti

Sindikat policije KS stao u odbranu kolega iz Zvorničke: Niko nema pravo na onakav odnos prema policiji

– Ovom prilikom želimo najoštrije osuditi očigledno provociranje i omalovažavanje policijskih službenika, uz napomenu da niko nema pravo na...

Inspektori u masovnoj akciji po Sarajevu: Kontrola restorana, trgovina, kladionica, tržnih centara, prevoza…!

Najavljeni pojačani nadzori biće nastavljeni i tokom narednih dana, uz podsjećanje da će u ponedjeljak, 8. marta inspektori kontrole...

Uhapšena novinarka i aktivistica Nidžara Ahmetašević

Novinarka i aktivistica iz Sarajeva Nidžara Ahmetašević jutros je uhašena u Zagrebačkoj ulici u Sarajevu. Iz Operativnog centra MUP-a KS-a...

“Sve podsjeća na mart prošle godine”: BiH pred novim lockdownom!

Trenutno jedine vakcine koja imamo su ona koja nam je Srbija donirala. Njih je jučer odobrila Agencija za lijekove...

Arijana Memić itiče da je ohrabrujuće da je tužilac najavio proširenje istrage protiv još tri osobe, a podsjeća da je njena porodica podnijela krivičnu prijavu u kojoj se navodi 45 osoba.

U akciji SIPA-e, po nalogu Tužilaštva BiH, prije nekoliko dana uhapšeni su Zijo Mutap (otac Alise Mutap) i Hasan Dupovac (bivši šef odsjeka MUP-a KS za saobraćajne nesreće). Oni se sumnjiče za prikrivanje dokaza.

Arijana Memić, sestra tragično stradalog Dženana Memića, u izjavi za Raport komentirala je nove momente u istrazi ali i ročište Mutapu i Dupovcu na kojem su izneseni šokantni detalji.

tekst se nastavlja ispod sponzorisanog sadržaja

“Mi pet godina tvrdimo da je Zijo Mutap umiješan u zataškavanje ubistva mog brata. Govorili smo za podmetanje dokaza, za taj famozni kombi, a naše riječi su sad dobile na težini. Moglo je to i ranije, ali očigledno je trebalo da prođe nekoliko godina. Mislim da je Tužilaštvo BiH sad na pravom tragu onoga što smo mi i govorili”, rekla je Memić.

Ona ističe da jučer nije bila u mogućnosti biti na ročištu za određivanje pritvora Mutapu i Dupovcu.

“Bio je moj otac. Ono što je izašlo u javnost je zaista šokantno. Taj Mutap je trebao da se bori s nama, jer je i njegova kćerka tu pretučena. Trebali su biti na našoj strani, a ne na strani onih koji su ubili mog brata”, navodi Memić.

Ističe da je ohrabrujuće da je tužilac najavio proširenje istrage protiv još tri osobe, a podsjeća da je njena porodica podnijela krivičnu prijavu u kojoj se navodi 45 osoba.

“Prva na listi je Dalida Burzić (bivša glavna tužiteljica Tužilaštva KS, op.aut.), pa Alisa Mutap. Slijede mnogi policijski službenici i svjedoci. Bez Dalide Burzić ovo ne može proći. Ona je bila ta koja je saopćila da je Dženan ubijen i opisivala je kako je to bilo. Na kraju je promijenila priču i nagrađena je višom funkcijom. Ipak, sve ovo što se dešava nam daje nadu”, kaže Memić.

Ona je za Raport prokomentirala i navod da je Zijo Mutap imao svesku u kojoj je bilježio svaki razgovor Muriza Memića, svaki njegov intervju…

“To je strašno. Saznanje da vas neko prati, bilježi svaki vaš korak… To je katastrofa. Je li Murizu trebalo da se desi saobraćajna nesreća!? To bi im vjerovatno olakšalo stvari”.

Otkrila je i da su dobili nove informacije koje se vežu za tu svesku.

“Jučer smo dobili nove informacije koje se odnose upravo na njegove zapise. To smo proslijedili odmah Tužilaštvu BiH. Ne smijem zaista govoriti više detalja zbog istrage”, zaključila je Memić u razgovoru za Raport.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Prijava protiv policajaca koji su uhapsili novinarku Ahmetašević, pokrenuta istraga: Oglasio se i ministar MUP-a

Odjeljenju za unutrašnju kontrolu Jedinice za profesionalne standarde Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo podnešena je pritužba na rad policijskih...

Možda vas zanima i ovo