Utorak, 27 srpnja, 2021

Arijevska rasa: Djeca nastala u Hitlerovom tajnom projektu su još uvijek živa

Nemojte propustiti

Hitlerova ideja je bila da u specijalnim domovima odgoje na stotine hiljada plave, snažne djece, kako bi do 1972. godine stvorio supernaciju koja bi brojala 120 miliona ljudi.

Osim logora smrti, druga najveća tajna nacističkog sistema bio je tzv. projekat Lebensborn. Prema rasističkim idejama filozofa Alfreda Rosenberga, tehničke detalje razradio je sam Hajnrih Himler,prenosi Blic.

Plan je bio da se promijeni ljudska vrsta

Njihova ideja je bila da u specijalnim domovima odgoje stotine hiljada plave, snažne djece, kako bi do 1972. godine velika Nemačka brojala 120 miliona nadljudi.

Nacističke oružane snage bi u tom kontekstu narasle na 600 SS-divizija! S tom vojnom moći, smatrali su, niko im se ne bi mogao suprotstaviti.

Ova potpuno nevejerovatna ideja promjene ljudske vrste na cijelom svijetu bila je možda i najluđa zamisao koju je ta ekipa, opsjednuta zagonetnim kultovima, alhemijom i eugenikom, ikad osmislila.

Idealni su im bili Norvežani, “potomci Vikinga”

– Nordijski čovjek je najljepše ljudsko biće na svijetu. I po inteligenciji i po svojoj izuzetnoj pojavi, on je superioran. Nordijac ima svjetlu kosu i plave oči – kralj nad kraljevima u odnosu prema svim ostalim pripadnicima ljudske rase na Zemlji – pisao je Hans Gunter, nacistički teoretičar rase.

Prema njegovim kriterijima, idealni su bili Norvežani, “potomoci Vikinga”…

Vikinzi su, prema njemu, davali idealno arijevsko potomstvo jer su imali sve tražene osobine baš kao i Nijemci, pa čak i bolje. Ipak Norveška nije bila dovoljna.

Prikupljanje žena za stvaranje superarijevske rase

Prema Himlerovom planu, osnovan je specijalni tim za “rasni odabir” koji je po okupiranim zemljama, odonsno cijelom svijetu, trebao da skupi žene za stvaranje superarijevske rase.

Agenti su se razmilili po Norveškoj, Holandiji, Belgiji, Danskoj, Francuskoj, Britaniji, Kanadi, Australiji i SAD-u. Kad je Vermaht ušao u te zemlje, akcija bi krenula i odabrane žene bi završavale u Njemačkoj.

Projekat je tamo već bio u punom zamahu. Sredinom 1936. Himler je otvorio prvi “Lebensborn” u jednom dvorcu nadomak Minhena. Sistem je imao Domove majki i Domove djece.

Nacisti su osnovali ukupno šest specijalnih domova za djecu i 17 domova za majke. Svaka Njemica koja je imala više od troje dece, dobila je “Majčinski krst” kao odlikovanje. Bilo je to odličje ravno “Gvozdenom krstu” koji se dodjeljivao za hrabrost u Njemačkoj.

Ipak mnogi dijelovi eksperimenta su krenuli, za nacističke eugeničare, u pogrešnom smijeru. Mnogim novorođenčadima je tokom vremena kosa potamnila.

Djecu koja nisu ostala plava, čekala je tužna sudbina. Gušenje plinom. Pred kraj rata, Hitler je naredio uništavanje sve Lebensbornove djece, ali ta naredba nikada nije izvršena.

Nacisti su hteli da istrijebe svu djecu

Pomahnitali gospodar Rajha, uvjeren u to da na svijetu ima mjesta samo za jedan narod, bio je uvjeren da Nijemci zaslužuju kolektivno uništenje.

Svom ministru ratne privrede, arhitekti Šperu – kojeg je Hitler obožavao – Firer je naredio da spali Njemačku.

Na sreću, Šper je imao dovoljno razuma i dovoljno hrabrosti da se suprotstavi Hitlerovoj naredbi. Istu je naredbu, iz Moskve, izdao i Staljin. On je bio plašio “žilavosti” njemačkog naroda.

Bio je uvjeren da će Nijemci, ukoliko im se ne uništi industrija, za manje od decenije opet postati sila i opasnost za Rusiju, pa je naredio totalno uništenje, ali i to naređenje iz raznih razloga takođe nije sprovedeno u djelo.

Strogo čuvana tajna

Lebensborn projekat je bio je strogo čuvana tajna i za njega se možda i ne bi ni saznalo da Amerikanci, nakon ulaska u Njemačku, nisu došli do arhiva i zatekli brojne domove.

Navodno je do kraja rata rođeno više od 42.000 djece u tajnim klinikama širom Njemačke i u okupiranim zemljama. Smatra se da je još oko 200.000 plavokose i plavooke djece tokom rata oteto i prevezeno u Njemačku.

Amerikanci su decu čije porijeklo nije bilo njemačko htijeli da vrate u matične države, ali bi ona na tu ideju reagovala paničnim strahom. Intenzivno germanizovana, vaspitavana u nacističkom duhu, ona su uglavnom ostala u Njemačkoj.

Projekat je nastavio Nikolaje Čaušesku?

Procjenjuje se da danas u Njemačkoj živi više od sto hiljada potomaka arijevske rase, ali to je podatak koji se često prešutkuje.

Prema nekim informacijama, sa projektom Lebensborn je u Rumuniji nastavio Nikolaje Čaušesku.

Stotine hiljada ovakve dece su nakon rata po Evropi hodala kao ukleti zombiji. Žigosana, prezrena, bez krova nad glavom, s dvije tuđine i nijednom domovinom…

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Od sutra se u BiH ide u zatvor zbog negiranja genocida i veličanja ratnih zločinaca

Ako negirate genocid ili veličate ratne zločince u BiH, od sutra idete u zatvor. U Službenom glasniku BiH danas su...

Možda vas zanima i ovo