Ponedjeljak, 4 srpnja, 2022

Arman Zalihić kandidat za gradonačelnika Mostara: Shvatili smo da sam ja jedini kandidat koji može pobijediti gospodina Marija Kordića

Autor:Okanal

Nemojte propustiti

Arman Zalihić, vijećnik Socijaldemokratske partije BiH i predsjednik njihove mostarske organizacije, novi je kandidat za gradonačelnika Mostara.

Danas u Mostaru je održan nastavak konstituirajuće sjednice Gradskog vijeće na kojem je uvaženo je mišljenje visokog predstavnika Valentina Inzka da se izbor mostarskog gradonačelnika treba obaviti tajnim putem te je poništilo prvi krug izbora koji je održan u petak. U nastavku sjednice biti će ponovljen prvi krug glasanja, a također je ostavljena mogućnost eventualnih novih kandidatura za mostarskog gradonačelnika.

Tako je Prva mostarska partija nominirala Armana Zalihića za gradonačelnika Mostara, što je Zalihić i prihvatio.

– Prva mostarska partija je mene nominirala za kandidata za gradonačelnika Grada Mostara. Ja sam to prihvatio iz sljedećih razloga. U proteklim danima smo vidjeli da ja imam podršku Prve mostarske partije i SDP-a, vjerujem na kraju i NS-a i da možemo ući u taj proces sa sedam glasova. U tom momentu, ovi iz Koalicije za Mostar jasno znaju nakon prvog kruga na prošloj konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća da će gospodin Milivojević dati podršku gospodinu Kordiću, a ranije je jedna vijećnica izjavila da će biti suzdržana. Tako da, ako se krene u proces na onaj način kako je krenula Koalicija, jasno je da oni, ako iznesu Guzina u drugi ili treći krug, već sad znaju da će on izgubiti jer je stariji vijećnik, rekao je Zalihić..

Dodao je da kada bi svi ostali mimo ta dva vijećnika glasali za gospodina Guzina na rezultatu 17:17, Kordić će pobjediti zato što je mlađi.

– Iz tog prostog razloga, shvatili smo da sam ja jedini kandidat koji može pobijediti gospodina Marija Kordića. Zato me predložila Prva Mostarska Partija, jer imamo sedam ruku, i sada je na Koaliciji da bira. U prvom krugu imamo u biti treći krug. Na koaliciji je da bira da li joj je važnija jedna funkcija gradonačelnika Grada Mostara ili interesi države Bosne i Hercegovine. Imamo sada jasnu situaciju. Dakle, koliko žele imati gradonačelnika iz HDZ-a i ukoliko ima neki dogovor, a nadam se da nema, istrajaće na tome da guraju gospodina Zlatka Guzina u drugi i treći krug, a znaju unaprijed da nemaju dovoljnu podršku da pobijede gospodina Marija Kordića, istakao je Zalihić.

Zalihića je na sjednici predložila vijećnica Adela Gosto (PMP).

Interesantno za vas

Izdvajamo

Održana 53. sjednica Savjeta ministara Bosne i Hercegovine

Savjet ministara BiH utvrdio je Prijedlog okvirnog sporazuma o finansijskom partnerstvu između Evropske komisije i Bosne i Hercegovine o...

Možda vas zanima i ovo