Utorak, 18 svibnja, 2021

Arminu ispunjena najveća želja: Siromašni dječak dobio gitaru

Nemojte propustiti

Armin Hegić, sedmogodišnji dječak iz sela Poljak, nadomak Sanskog Mosta, danas je dobio svoju prvu gitaru, čime je ispunjena njegova, kako kaže, najveća životna želja.

7937428ca2a970851214334a83775f35

Novac za kupovinu muzičkog instrumenta obezbijedio je i poslao Sanjanin Nihad Muharemović, koji živi i radi u Sjedinjenim Američkim Državama. “Gledao sam televizijski prilog o dječaku i njegovoj majci i teškim uslovima u kojima žive. Kada je rekao da u životu najviše želi gitaru, odlučio sam da pošaljem novac i ispunim njegovu želju”, kaže Muharemović.

Instrument je mališanu uručio muzičar Fikret Kurtović istakavši kako je dječak izuzetno nadaren za muziku te pohađa njegovu školu gitare.

“Do sada je vježbao na starim i dotrajalim gitarama, a sada je dobio instrument zahvaljujući kojem će moći napredovati u muzičkom smislu. Dječak je zaljubljen u muziku, a pored gitare, savladao je i osnove sviranja harmonike”, rekao je Kurtović.

Dječak i njegova majka Medisa Hegić žive u veoma teškim ekonomskim uslovima, a majka kaže kako sinu ne bi mogla priuštiti kupovinu bilo kojeg muzičkog instrumenta.

“Prepušteni smo sami sebi nakon što je moj suprug prije nešto više od godinu dana otišao od kuće. Od tada nam se ne javlja niti znamo nešto o njemu”, kaže ova majka.

Dodaje kako žive u tuđoj kući i da su im jedini izvori primanja skromna socijalna pomoć i pomoć dobrih ljudi.

“I pored svih poteškoća, ponosna sam na sina, jer je odličan učenik, a veoma je zavolio muziku”, kaže majka.
Mališan je obećao kako će za svog donatora, kada se bude ženio, organizirati besplatnu svirku, što je nasmijalo sve prisutne.

(Nezavisne novine)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sjećate li se vatrene Ruslane? Upravo je proslavila 47. rođendan, evo kako danas izgleda

Skoro svi se sjećamo predstavnice Ukrajine, vatrene Ruslane, koja je pobijedila na Evroviziji u Istanbulu 2004. godine. Ruslana danas ima...

Možda vas zanima i ovo