Srijeda, 18 svibnja, 2022

Arsenal psovki Milorada Dodika: Žalite se Titi, je** te!

Nemojte propustiti

Iako je većina novinara već otišla, Milorad Dodik je nastavio raspravu sa mještanima nastavio.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik posjetio je jučer su banjalučko naselje Česma i lokaciju budućeg mosta koji bi ovaj dio grada trebalo kvalitetnije da poveže s centrom.

Dodik je izjavio da je RS obezbijedila pet miliona KM za izgradnju mosta preko Vrbasa i da treba što prije započeti realizaciju projekta zbog promjena cijene građevinskog materijala, piše BN.

“Želimo da obavijestimo javnost da smo mi spremni da raspišemo tender, ali ne možemo ga raspisati ako se ne riješe imovinsko – pravni odnosi.(…)Moj apel Gradskoj upravi je da to što prije riješi i da uvaži interese ljudi. Ne možemo od ljudi koji su tu praviti sirotinju”, rekao je Dodik i dodao da je on lično spreman da pronađe novac da se riješe imovinsko – pravni problemi.

Na ove Dodikove riječi reagovao jedan od prisutnih mještana i podsjetio ga na ranija obećanja SNSD-a o izgradnji mosta u Česmi.

“Ja ovdje živim i zapamtio sam zadnju posjetu. Ovaj most obećavate 50 godina, a ja sam ovdje već 20 godina”, dobacio je mještanin.

Nakon Dodika je govorio direktor “Puteva RS” Davor Kostrešević, a onda je Dodik, izigravajući ceremonijal – majstora ponudio novinarima da im se “obrati i neko ispred mjesne zajednice”.

Isti mještanin je ponovo reagovao i dobacio da “ne treba niko iz mjesne zajednice”.

“Ima već 50 godina da mi ovo čekamo!”, rekao je.

Na ove riječi Dodik mu je u svom prepoznatljivom stilu odbrusio:

“Žali se onda Titi, je*o te!”.

Iako je većina novinara već otišla, Dodik je nastavio raspravu sa mještanima nastavio. Građani su se žalili na infrastrukturne probleme koji se sporo rješavaju godinama, razrovane ulice, urušen nasip koji treba da ih štiti od poplava… Nakon više verbalnih duela, Dodik je neke od mještana optužio da su došli “da razvale” skup.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Za vikend u Neum stigle stotine turista, otvorena sezona kupanja, a evo i kakve su cijene u restoranima i koliko koštaju apartmani

Tokom vikenda u bh. biser na Jadranu stigle su stotine Bosanaca i Hercegovaca. Najviše je Sarajlija, a autobusima na...

Možda vas zanima i ovo