Četvrtak, 26 svibnja, 2022

Arsenal u januaru vodi Miralema Ramića

Nemojte propustiti

Čelnici omladinske škole londonskog Arsenal odlučili su u svoje redove dovesti Miralema Ramića, 12-togodišnjeg super talentiranog dječaka iz Kalesije, koji je nedavno sa svojim trenerom Sulejmanom Sinanovićem proveo pet dana u Solunu, u Grčkoj, u Arsenalovom kampu.

ramic1233
Miralem Ramić u Arsenalovom dresu tokom boravka u Grčkoj

Ramić je oduševio trenere. Posebno je briljirao u probnoj utakmici protiv Iraklisa postigavši 4 gola.

U četvrtak je Ramićev trener dobio SMS poruku iz Londona u kojoj mu je nagoviješteno da će predstavici Arsenala uskoro doći u Kalesiju da dogovore Miralemov prelazak u omladinsku školu Arsenala.

U poruci stoji da Arsenal želi u januaru ili februaru odvesti Miralema Ramića u svoj kamp u Solunu, gdje bi Ramić proveo četiri godine, nakon čega bi stekao pravo na dobijanje grčkog pasoša. Navedeno je i da će Arsenal snositi sve troškove Ramićevog boravka u kampu.

– Ovo je zaista primamljiva ponuda. Ipak, očekujemo da se ovih dana jave i ljudi iz Milana, koji također duže vrijeme prate Miralema Ramića. U svakom slučaju, dječakovi roditelji će donijeti konačnu odluku gdje će Ramić nastaviti da trenira, kazao nam je Sulejman Sinanović.

Zanimanje za “Kalesijskog Mesija”, kako već zovu Miralema Ramića, do sada su, osim Arsenala i Milana, iskazali i zagrebački Dinamo, italijanski klubovi Inter, Atalanata i Siena, te austrijski Salzburg.

Izvor: Dnevni avaz

(Bh-index)

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Vijeće ministara o Nacrtu okvirnog budžeta institucija BiH

Na predloženom dnevnom redu je Nacrt sporazuma o bezbjednosnoj saradnji između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Turske,...

Možda vas zanima i ovo