Utorak, 27 srpnja, 2021

Asad u panici: Ne znam šta smo skrivili Turskoj?

Nemojte propustiti

Sirija nije počinila nikakve neprijateljske akcije protiv Turske, sadašnje nesuglasice između dvije države su nelogične, izjavio je sirijski lider Bašar Asad.

Kakve neprijateljske akcije – veće ili manje je Sirija izvela protiv Turske? Nikakve. Postoje sirijsko-turski brakovi, postoje porodice, zajednička životna interesovanja. Uzajamno prožimanje kultura je istorijski uslovljeno i zato je nelogično da među nama postoje bilo kakve ozbiljne nesuglasice”, rekao je Asad u intervjuu za Rusija 24.

On je dodao da nesuglasice koje postoje između Rusije i Turske, nemaju logike.

Podsjetimo, do zaoštravanja situacije u regionu sirijske provincije Idlib je došlo 27. februara, kada su militanti grupe Hajat Tahrir el Šam napali sirijske položaje u blizini naselja Behun. Kao odgovor na to u vazdušnom napadu sirijske vojske poginula su 33 turska vojnika, koji, prema saopštenjima Ankare, nije ni trebalo da se tu nalaze.

Ruska strana je preduzela mjere u cilju potpunog prekida vatre sa sirijske strane i obezbijedila evakuaciju poginulih i ranjenih. Nakon toga je Turska saopštila o početku kopnenih i vazdušnih napada na položaje sirijske vojske.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Njemačka vjerovatno bez lockdowna, ali loše vijesti za nevakcinisane

Više od 60 odsto njemačkog stanovništva primilo je najmanje jednu dozu, dok je oko 48 odsto potpuno imunizirano. Njemačka je...

Možda vas zanima i ovo