Srijeda, 23 lipnja, 2021

Ashton: Zaustaviti bilo kakvu vrstu nasilja

Nemojte propustiti

Arhiv
Catherine Ashton (Foto: Agencije)

Visoka predstavnica Evropske unije Catherine Ashton je izjavi nakon jučerašnjeg sastanka ministara vanjskih poslova zemalja Evropske unije naglasila važnost da se osigura da oni koji prosvjeduju u BiH čine to u miru, te da se mora zaustaviti bilo kakva vrsta nasilja.

– Osudili smo nasilje koje se dogodilo – izjavila je Ashton.

Po njenim riječima, sada je najvažnije da vlasti u BiH prime k znanju ono što ljudi govore i da odgovore na ta pitanja, ali i na pitanja koja se tiču ekonomije, visoke nezaposlenosti, problema mladih, te da se pozabave nekim političkim pitanjima koja su već dugo na našem dnevnom redu.

– Polažemo veliku nadu i težimo ka velikim stvarima za BiH. Iskreno se nadam da će se moći nositi sa tim problemima i da će krenuti naprijed. Mi smo spremni pomoći na sve moguće načine – zaključila je Ashton, preneseno je na web stranici Delegacije EU u BiH.

Kako TV1 saznaje, Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbjednost Catherine Ashton i komesar za proširenje EU Štefan Fuele dolaze u Sarajevo u ponedjeljak, 17. februara, a povodom novonastale situacije u BiH.

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Draško Stanivuković: Benjamina Karić je svojim dolaskom pokazala koliko cijeni Banja Luku

Stanivuković je na svojoj Facebook stranici napisao da su pokazali sve ljepote Banja Luke. Gradonačelnica Sarajeva i gradonačelnik Banje Luke,...

Možda vas zanima i ovo