Petak, 3 veljače, 2023

Asmir Begović od iduće sezone na Emiratesu!?

Nemojte propustiti

Londonski Arsenal u ljetnom prijelaznom roku želi dovesti golmana Stokea i reprezentacije BiH Asmira Begovića, javio je ”Daily Telegraph”

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Arsenal je ozbiljan u svojim namjerama da dovede Begovića, ali za taj transfer morat će izdvojiti oko 15 miliona funti.

Pregovaračka pozicija Arsenala dodatno je učvrščena nakon što je interes Manchester Uniteda za dovođenjem novog čuvara mreže opao zbog uzlazne forme David de Gee.
Drugi Unitedov golman Anders Lindegaard će najvjerovatnije napustiti klub, zbog čega će Ferguson sigurno tražiti iskusnog golmana koji će pojačati konkurenciju u timu na toj poziciji, ali Begović sigurno neće pristati na ulogu zamjenskog golmana.

Kao mogući kupac navodi se i Chelsea, ali aktuelni prvak Evrope već ima snažnu golmansku kombinaciju – Petra Cecha i Thibauta Courtoisa, koji je na posudbi u Atletico Madridu.

Sve to ostavlja Arsenala u najboljoj poziciji za kupovinu Begovića. Problem bi mogao predstavljati njegov ugovor sa Stokeom koji traje do 2016. godine, te novac koji klub želi zaraditi za svog golmana koji ulazi u godine (25) za koje se smatra da su početak vrhunca karijere jednog čuvara mreže.

(Fena)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Vlada FBiH saglasna o produženju zabrane izvoza drvnih sortimenata do juna

Privremena zabrana odnosi se na izvoz šumskih drvnih sortimenata svrstanih u jedanaest tarifnih oznaka, a koje uključuju neobrađeno drvo. Vlada...

Možda vas zanima i ovo