Četvrtak, 24 lipnja, 2021

Asocijacija mladih SDA: Osuđujemo skandaloznu publikaciju Fondacije Friedrich Ebert

Nemojte propustiti

Asocijacija mladih SDA osuđuje publikaciju Fondacije Friedrich Ebert pod nazivom “Banana state news” a koja se izruguje sa suverenitetom i međunarodnim integritetom države Bosne i Hercegovine, iskazujemo zabrinutost po pitanju namjera i daljeg djelovanja programa koje ova fondacija provodi, a u kojem mahom učestvuju predstavnici lijevih političkih opcija.

Projekat FES-a koji je rezultirao navedenim političkim pamfletom, bez obzira na razna ograđivanja u vidu “disclaimera”, predstavlja u svojoj suštini propagandu sa ciljem ismijavanja kako države Bosne i Hercegovine tako i određenih kulturoloških vrijednosti svih njenih naroda.

Posebno je sramotno što su u kreaciji ovakvog propagandnog materijala pod vodstvom aktera iz manjeg BiH entiteta, sudjelovale i osobe koje crpe svoj politički i ekonomski benefit iz istih institucija koje ismijavaju.

Osuđujemo i odbacujemo nastavak evidentno stimuliranog diskursa o izjednačavanju Stranke demokratske akcije sa retrogradnim snagama u Bosni i Hercegovini kroz izjednačavanje predsjednika Izetbegovića sa Dodikom i Čovićem. Činjenica da ovakva publikacija sa ovim narativom izlazi neposredno nakon nedavnog sastanka sa svim predstavnicima probosanskih stranaka o zajedničkom nastupu u entitetu RS potencijalno i upućuje na namjere kreatora i finansijera.

Napominjemo kreatore ovog projekta da bez obzira na međunarodno finansiranje i dalje podliježu domaćim regulativama, dok finansijere “čije stavove ne predstavlja ova publikacija” i “za čiju tacnost ne odgovaraju” napominjemo da su gosti u ovoj zemlji a da se u gostima treba ponašati primjereno.

Bosna i Hercegovina nije banana država, već hiljadugodišnja evropska zemlja, čijom historijom i narodom se predugo potkusuruju različiti emisari.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Odluka Vlade susjedne države: Besplatan PCR test za sve turiste koji dođu u Crnu Goru

Testiranje PCR potrebno je zakazati najmanje 72h prije povratka turiste u svoju zemlju, navode iz MEK, uz apel hotelijerima...

Možda vas zanima i ovo