Četvrtak, 25 travnja, 2024

Assad: “U slučaju napada, samo će nas ojačati”

Preporučeno

Sirijska vojska se sprema za sve moguće scenarije, uključujući i one najgore, za slučaj da dođe do raketnih napada zapadnih zemalja, izjavio je izvor službe sigurnosti u Damasku.

“Mi radimo, kao i sve vojske u svijetu, na najgorim mogućim scenarijima. Poduzimamo mjere da zaštitimo zemlju od napada i pripremamo uvjete da adekvatno odgovorimo”, rekao je neimenovani izvor sirijske obavještajne službe u izjavi France pressu.

Upravo se čita:  U Njemačkoj uhapšena braća iz Bosne i Hercegovine

Kako je naveo, sirijskoj vojsci je “zaprijećeno tako da je normalno da poduzimamo mjere da se suprotstavimo napadu i odgovorimo na agresiju”.

Sirijski premijer Vael al-Haiki optužio je jučer Zapad da izmišlja izgovore da intervenira, upozorivši da će Sirija postati “groblje osvajača”.

Zapad, kako navode mediji, izrađuje plan mogućih, najvjerojatnije, raketnih napada na Siriju zbog navodnog kemijskog napada njene vojske prošlog tjedna u predgrađu Damaska, kad je na stotine ljudi ubijeno, uključujući i djecu, prenosi Tanjug.

Upravo se čita:  Bosanac u Austriji osuđen na šest mjeseci jer je prijetio službenici parkinga “šamaranjem” nakon što mu je pisala kaznu

Sirijski predsjednik Bashar al-Assad izjavio je u četvrtak da će Sirija braniti od svake agresije, nakon izvještaja da Sjedinjene Države i njihove saveznice pripremaju vojnu akciju u odgovoru na navodni napad kemijskim oružjem.

“Prijetnje direktnom agresijom na Siriju samo će ojačati našu odanost duboko ukorijenjenim principima i nezavisnosti našeg naroda”, izjavio je Assad.

“Sirija će se braniti kada bude suočena sa svakom agresijom”, navela je državna televizija izjavu sirijskog predsjednika tijekom sastanka s delegacijom jemenskih političara, prenosi Reuters.

Upravo se čita:  U Švicarskoj uhapšena tri pjevača koji su došli kao turisti a nastupali bez radne vize!
Ilustracija
Arhiv

(Fena)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Aktuelni saziv Vlade FBiH proslavlja prvi rođendan: Nikšić i Isak s osmijehom rezali tortu

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine danas obilježava godinu dana rada aktuelnog saziva. Tim povodom je održana i sjednica Vlade,...

Još vijesti za vas