Petak, 24 ožujka, 2023

Assad: “U slučaju napada, samo će nas ojačati”

Nemojte propustiti

Sirijska vojska se sprema za sve moguće scenarije, uključujući i one najgore, za slučaj da dođe do raketnih napada zapadnih zemalja, izjavio je izvor službe sigurnosti u Damasku.

“Mi radimo, kao i sve vojske u svijetu, na najgorim mogućim scenarijima. Poduzimamo mjere da zaštitimo zemlju od napada i pripremamo uvjete da adekvatno odgovorimo”, rekao je neimenovani izvor sirijske obavještajne službe u izjavi France pressu.

Kako je naveo, sirijskoj vojsci je “zaprijećeno tako da je normalno da poduzimamo mjere da se suprotstavimo napadu i odgovorimo na agresiju”.

Sirijski premijer Vael al-Haiki optužio je jučer Zapad da izmišlja izgovore da intervenira, upozorivši da će Sirija postati “groblje osvajača”.

Zapad, kako navode mediji, izrađuje plan mogućih, najvjerojatnije, raketnih napada na Siriju zbog navodnog kemijskog napada njene vojske prošlog tjedna u predgrađu Damaska, kad je na stotine ljudi ubijeno, uključujući i djecu, prenosi Tanjug.

Sirijski predsjednik Bashar al-Assad izjavio je u četvrtak da će Sirija braniti od svake agresije, nakon izvještaja da Sjedinjene Države i njihove saveznice pripremaju vojnu akciju u odgovoru na navodni napad kemijskim oružjem.

“Prijetnje direktnom agresijom na Siriju samo će ojačati našu odanost duboko ukorijenjenim principima i nezavisnosti našeg naroda”, izjavio je Assad.

“Sirija će se braniti kada bude suočena sa svakom agresijom”, navela je državna televizija izjavu sirijskog predsjednika tijekom sastanka s delegacijom jemenskih političara, prenosi Reuters.

Ilustracija
Arhiv

(Fena)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Ambasada SAD: Očajnički potezi Dodika, još jedan korak ka izolaciji

- Dodikovo sve veće odbacivanje dugogodišnjih partnera Bosne i Hercegovine i prihvatanje autoritarnih lidera nanosi štetu RS - poručuju Američka...

Možda vas zanima i ovo