Srijeda, 20 listopada, 2021

Atif Dudaković kandidat za člana Predsjedništva BiH?

Nemojte propustiti

Atif Dudaković, Foto: AA
Atif Dudaković, Foto: AA

Atif Dudaković bit će kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH na Općim izborima u oktobru ove godine, saznaje bh. novinska agencija Patria (NAP) iz dobro obaviještenih izvora.

Naime, grupa stranaka iz Unsko-sanskog kantona (USK) spremna je kandidirati generala Dudakovića kao zaslužnog borca i dokazanog patriotu za najvišu poziciju u državi, očekujući da će se oko toga okupiti sve probosanske stranke.

Prema nezvaničnim informacijama, ovu inicijativu spreman je podržati i predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić.

Kako saznajemo, general Dudaković, bivši komandant 5. korpusa ARBiH, bio je prva opcija za novog premijera USK nakon odlaska Hamdije Lipovače, ali se od toga odustalo, zbog stava da Dudaković zaslužuje najvišu poziciju. General Dudaković nije bio u ovom trenutku dostupan za komentar.

Dodatni argument strankama iz USK je i to što član Predsjedništva BiH do sada nikad nije bio iz tog dijela BiH koji je posebno zaslužan za odbranu državnosti i granica BiH, javlja NAP.ba.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sine, pazi šta sanjaš! Svetlana Cenić objasnila Dodiku šta sve piše u “izvornom Dejtonu”

Izvorni Dejton? Kako ga nazivaju. Pa, sine, pazi šta sanjaš. Da krenem redom samo nekoliko stvari - piše Cenić Nadležnost...

Možda vas zanima i ovo