Nedjelja, 21 travnja, 2024

Aukcija nije propala, mediji lažu

Preporučeno

Uprkos apelima Edina Džeke da se suzdrže od lažnih ponuda na eBay aukciji, naši sugrađani ipak su se vodili nekim drugim uvjerenjima i jedan humanitarni i plemeniti čin uspjeli su pokvariti. Ne znamo koje su bile pobude Anela F. iz Vareša, koji je dao pobjedničku ponudu od 10.100 dolara – zabava, zavist ili nešto treće, ali znamo da je svojim postupkom pokazao nehumanost.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Iako je u pojedinim medijima izašla priča o tome kako je aukcija pokvarena, te izjava Anela Fatića, koji tvrdi da mu je hakovan profil, istina je sasvim drugačija, ali to više nije ni bitno.

Upravo se čita:  Sergej Barbarez je novi selektor nogometne reprezentacije BiH

Na žalost pojedinih, aukcija je nastavljena i majice sa napisima Za moje mahalce i Happy new year, koje je Edin Džeko ponosno nosio na utakmicama protiv Arsenala i Stokea, a od kojih će sav prihod od prodaje ići za Dječiji dom Bjelave u Sarajevu, je nastavljena.

Majice su, naime, ponuđene u opciji “druga šansa” ponuđačima koji na svom računu imaju pozitivnu historiju kupovine. Ukoliko i ova aukcija ne bude uspješna, Dječiji dom Bjelave će svakako dobiti svoju donaciju, s obzirom na to da za Edinove majice već postoje interne ponude za otkup.

Upravo se čita:  Sergej Barbarez je novi selektor nogometne reprezentacije BiH

Međutim, najviše od svega boli činjenica da postoje ljudi kojima je zabava pokvariti nešto humano i plemenito. Vijest da je Edin stavio majice na aukciju za humanitarne svrhe, obišla je cijeli region, kao i engleske i njemačke medije i pitanje je kakvu poruku šaljemo svijetu i Evropi ovakvim ponašanjem?

Edin će i dalje nastaviti sa svojim humanitarnim radom, jer smatra kako mu je obaveza pomoći, ali još jednom apeluje na sve one koji su željni samo zabave i senzacija, da dopuste njemu, ali i ostalima, da pomognu ljudima kojima je ona itekako potrebna. Edin ne treba zahvale za svoj humanitarni rad, jer najveća zahvala je osmijeh dječaka ili djevojčice kojima je pomogao, najveća sreća je kada vidi da je neko ozdravio, zahvaljujući zajedništvu, a sve što traži je da mu se dopusti da pomogne.

Upravo se čita:  Sergej Barbarez je novi selektor nogometne reprezentacije BiH

Čak i oni koji nemaju dovoljno novca da pomognu, mogu pomoći tako što će se suzdržati od, recimo, lažnih ponuda na eBay aukciji, prenosi oficijelni sajt našeg reprezentativca, edindzeko.ba.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Ne pamtimo ovako tešku situaciju”: U RS-u otpušteno 300 radnika iz industrije, zatvaraju se i firme

Industrija tekstila, kože i obuće u Republici Srpskoj u velikom je problemu. Smanjena je potražnja, ali i proizvodnja. Sve...

Još vijesti za vas