Utorak, 22 lipnja, 2021

Australski senator šokirao izjavom: Muslimani su krivi za napad!

Nemojte propustiti

Kazao je kako osuđuje svaki vid nasilja, ma gdje se on dešavao.

Australijski senator iz savezne države Queensland, Fraser Anning, komentirao je danas teroristički napad na dvije džamije u Novom Zelandu, okrivljujući muslimane za jutrošnji napad Brentona Tarranta.

“Muslimani su možda danas bili žrtve, ali su u većini slučajeva počinitelji” poručio je Anning, australski radikalni senator.

Kazao je kako ipak osuđuje svaki vid nasilja, ma gdje se on dešavao.

Anning je implicitno optužio muslimane za jutrošnje terorističke napade.

“Pravi razlog današnjeg krvoprolića na Novom Zelandu je imigracijski program koji je dozvolio muslimanskim fanaticima da se dođu u Novi Zeland”, kazao je u pismenom saopćenju Anning.

Australijski premijer Scott Morrison je osudio ovakvu izjavu Anning, kazavši kako je kriviti muslimane u ovom trenutku jedan degutantan čin.

“Takvi stavovi nemaju mjesta u australskom parlamentu, a pogotovo u našoj zemlji” kazao je Morrison.

Bivši premijer Australije Malcom Turnbull kazao je da je Anning sramota za Senat, zbog stavova koji okreće državljane Australije jedne protiv drugih.

Anning se trenutno nalazi pod oštrim kritikama svojih kolega, posebno nakon što je pribjegao nacističkim opisima holokausta kada je pozvao na “posljednje rješenje problema imigracija”.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Draško Stanivuković: Benjamina Karić je svojim dolaskom pokazala koliko cijeni Banja Luku

Stanivuković je na svojoj Facebook stranici napisao da su pokazali sve ljepote Banja Luke. Gradonačelnica Sarajeva i gradonačelnik Banje Luke,...

Možda vas zanima i ovo