Srijeda, 12 svibnja, 2021

Austrija dodatno pooštrava mjere pri ulasku u zemlju: Desetodnevni karantin neće moći prekinuti ni negativan test na koronu

Autor:Anadolija

Nemojte propustiti

Ministar unutrašnjih poslova Austrije otkriva da će policija i zdravstveni zvaničnici pooštriti kontrolu na skijalištima, a nakon što je otkriveno da su posjetioci nelegalnim putem rezervisali smeštaj.

Austrija pooštrava mjere pri ulasku u zemlju, a sve u cilju sprečavanja širenja novih sojeva virusa.

“Ministar unutrašnjih poslova Karl Nehammer rekao je danas da će biti potrebni nedjeljni testovi na koronavirus za prekogranične putnike, koji će takođe morati da se registruju pod ‘sistemom carinjenja prije putovanja‘, izvijestila je austrijska novinska agencija.

To će ukinuti mogućnost za one koji dolaze u zemlju da prekinu desetodnevni karantin negativnim testom na koronu.

Ministar je dodao i da će policija i zdravstveni zvaničnici pooštriti kontrolu na skijalištima, a nakon što je otkriveno da su posjetioci nelegalnim putem rezervisali smeštaj.

U petak, policija u St. Antonu kontrolisala je 44 objekta i podnijela žalbe protiv 96 osoba, među kojima su Britanci, Danci, Šveđani, Rumuni, Nemci, Australijanci, Poljaci i Irci.

Skijališta su otvorena za lokalno stanovništvo u Austriji, ali su hoteli zatvoreni za turiste.

Austrija planira i da olakša određene epidemiološke mjere sljedeće nedjelje, otvaranjem škola, muzeja, frizerskih salona i pojedinih prodavnica.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Možda vas zanima i ovo