Petak, 26 veljače, 2021

Austrija pojačava kontrole na granicama: Žele spriječiti nebitna putovanja tokom pandemije

Nemojte propustiti

SDA razočarana potezom stranaca u vezi Srebrenice

SDA smatra razočaravajućom poruku koje su ambasadori Kvinte, Delegacija EU i OSCE poslali preživjelim žrtvama genocida u Srebrenici odbijajući...

Hasanu Dupovcu i Zijadu Mutapu produžen pritvor za dva mjeseca

Tužilac Hasanspahić je obećao i proširenje istrage na bar još tri osobe do čega je djelimično i došlo s...

Rastezljiva pravda za sudije i tužioce u Bosni i Hercegovini

U posljednje četiri godine disciplinske komisije VSTV-a BiH oslobodile su odgovornosti 12 sudija i tužilaca nakon provedenog disciplinskog postupka,...

KCUS objavio nove rezultate testiranja na koronavirus, Izetbegović uputila molbu građanima

Direktorica KCUS-a je jutros potvrdila da su uposlenici te zdravstvene ustanove izolovali novi soj virusa, takozvani “britanski soj”. Klinički centar...

Austrija se priprema da oprezno ublaži neke restrikcije naredne sedmice, uključujući otvaranje nekih prodavnica i škola.

Austrija je jučer saopštila da će pojačati kontrole na granicama sa svim susjednim zemljama, jer smatra da je potrebno spriječiti sva nebitna putovanja tokom pandemije.

“Cilj kontrole na granicama jeste da se razbije lanac infekcije koja je putem novih mutacija virusa postala još opasnija”, rekao je austrijski ministar unutrašnjih poslova Karl Nehamer.

On je dodao da tokom pandemije putovanja treba svesti na apsolutni minimum.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je u kontaktu sa njemačkim ministrom unutrašnjih poslova Horstom Zehoferom u vezi sa novim mjerama na granici, a uskoro će uslijediti i razgovori sa ministrima drugih zemalja.

Austrija dijeli granice sa Njemačkom, Švajcarskom, Lihtenštajnom, Italijom, Češkom, Slovačkom, Mađarskom i Slovenijom.

Austrija se priprema da oprezno ublaži neke restrikcije naredne sedmice, uključujući otvaranje nekih prodavnica i škola.

Infekcija virusom korona u Austriji je u posljednja 24 časa potvrđena kod 1.317 osoba, čime je ukupan broj zaraženih dostigao 420.644 od početka pandemije.

Od posljedica infekcije u posljednja 24 časa umrle su 22 osobe, te je broj žrtava kovida 19 povećan na 7.906.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Restrikcije u Njemačkoj ostaju na snazi: Sjedenje u baštama kafića početkom aprila

Njemački ministar ekonomije Peter Altmajer izjavio je danas da je uvjeren da bi restoranima uskoro moglo da se dozvoli...

Možda vas zanima i ovo