Nedjelja, 14 kolovoza, 2022

Austrija pojačava kontrole na granicama: Žele spriječiti nebitna putovanja tokom pandemije

Nemojte propustiti

Austrija se priprema da oprezno ublaži neke restrikcije naredne sedmice, uključujući otvaranje nekih prodavnica i škola.

Austrija je jučer saopštila da će pojačati kontrole na granicama sa svim susjednim zemljama, jer smatra da je potrebno spriječiti sva nebitna putovanja tokom pandemije.

“Cilj kontrole na granicama jeste da se razbije lanac infekcije koja je putem novih mutacija virusa postala još opasnija”, rekao je austrijski ministar unutrašnjih poslova Karl Nehamer.

On je dodao da tokom pandemije putovanja treba svesti na apsolutni minimum.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je u kontaktu sa njemačkim ministrom unutrašnjih poslova Horstom Zehoferom u vezi sa novim mjerama na granici, a uskoro će uslijediti i razgovori sa ministrima drugih zemalja.

Austrija dijeli granice sa Njemačkom, Švajcarskom, Lihtenštajnom, Italijom, Češkom, Slovačkom, Mađarskom i Slovenijom.

Austrija se priprema da oprezno ublaži neke restrikcije naredne sedmice, uključujući otvaranje nekih prodavnica i škola.

Infekcija virusom korona u Austriji je u posljednja 24 časa potvrđena kod 1.317 osoba, čime je ukupan broj zaraženih dostigao 420.644 od početka pandemije.

Od posljedica infekcije u posljednja 24 časa umrle su 22 osobe, te je broj žrtava kovida 19 povećan na 7.906.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Zašto njemački vojnici dolaze u BiH i zbog čega Milorad Dodik u RS-u kreira histeriju

Dolazak njemačkih vojnika, u bh. entitetu Republika Srpska koristi se za sijanje atmosfere straha i spinovanje kako sve to...

Možda vas zanima i ovo