Ponedjeljak, 16 svibnja, 2022

Austrijska policija zaustavila kamiondžiju iz BiH, bez vozačke dozvole vozio od oktobra

Nemojte propustiti

Vozaču su odmah zabranili da vozi dalje, te su zaključali vozilo, sve dok se ne pojavi zamjenski vozač.

Policija u Salzburgu zaustavila je 55-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine koji je vozio kamion 90 kilometara na sat na autoputu, jer nije držao propisanu distancu za vozilom ispred sebe.

Ispostavit će se da je to jedan od najmanjih prekršaja koje je vozač napravio, pišu austrijski mediji.

Naime, tokom pretrage, ispostavilo se da je vozačka dozvola 55-godišnjeg vozača istekla 19. oktobra, te je on prešao više od 42.000 kilometara vozeći kamion od tada. Policiji nije bilo jasno kako dosad niko nije primijetio vozača bez vozačke.

Također, kamion nije imao gume odgovarajuće veličine na vozilu. Kao rezultat toga, na brzinomjeru se prikazuje niža brzina nego što se stvarno vozi. To se također prikazuje i sprema u digitalni tahograf, što bi, tvrde u policiji, moglo imati ozbiljne posljedice pri ocjeni saobraćajnih nesreća.

Vozaču su odmah zabranili da vozi dalje, te su zaključali vozilo, sve dok se ne pojavi zamjenski vozač. Izrečen je i sigurnosni polog od ukupno 3.000 eura koji moraju platiti vozač i nositelj registracije kamiona.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Poznat identitet oca i kćerke poginulih u stravičnoj nesreći u Bijeljini

Na mjestu tragedije ostale su stravične slike dijelova vozila rasutih po kolovozu. Branislav Bošnjak (65) i njegova kćerka Jelena (33)...

Možda vas zanima i ovo