Petak, 24 rujna, 2021

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc najavio težište korona-mjera za jesen: Jačanje kontroloa i zaključavanje samo za nevakcinisane

Nemojte propustiti

Što se zaključavanja tiče Kurc je poručio da, ukoliko budu potrebne “zaštitne mjere”, one više neće biti za cijelu zemlju, već samo za nevakcinisane.

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc najavio je težište korona mjera za jesen, koje predviđa da više neće biti opšteg zaključavanja, već samo “zaštitnih mjera” za nevakcinisane, da je cilj povećanje spremnosti na vakcinaciju, i više kontrola, uz otvorene škole.

Kurc je, za ORF, objasnio da se više neće pratiti nedjeljna incidencija kao indikativna vrijednost na osnovu koje će biti preduzimane mjere, kao što je to bilo do sada.

Umjesto toga pratiće se ubuduće popunjenost kapaciteta na intenzivnoj njezi.

Objasnio je da je izrađen plan mjera koje će biti primjenjene od dostizanja određenog kapaciteta.

Što se zaključavanja tiče Kurc je poručio da, ukoliko budu potrebne “zaštitne mjere”, one više neće biti za cijelu zemlju, već samo za nevakcinisane.

Kada je riječ o vakcinaciji on je najavio da želi da se nastavi davanje treće doze, i da ostaje cilj da se poveća stopa vakcinisanosti stanovništva.

Takođe je najavio jačanje kontrola, i to ne samo kako bi se ljudi naveli da se vakcinišu, već zato što ima sve više lažnih sertifikata o vakcinaciji, a i ne poštuju se svuda korona pravila.

Upitan za škole Kurc je istakao da će one ostati otvorene.

Rekao je da želi po svaku cijenu da spriječi novo zaključavanje i prelazak na nastavu od kuće.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Gorica Dodik: Žena funkcionera PDP-a danas je svojim đacima držala predavanje kako smo svi mi Bosanci

Gorica Dodik na Twitteru često komentira aktuelnu političku situaciju i napada one koji su "protiv" njenog oca. Kćerka Milorada Dodika,...

Možda vas zanima i ovo