Srijeda, 17 kolovoza, 2022

Autobuska linija Trebinje – Herceg Novi nakon osam godina

Nemojte propustiti

Autobuska linija između Trebinja i Herceg Novog, nakon pauze od osam godina, ponovo je u funkciji. Ponovnom pokretanju autobuskog saobraćaja između ova dva grada predhodila je komplikovana procedura i čekanje na dobijanje dozvole od nadležnih ministarstava.

05eedc90f2f365e639e8633f2757f69d
Foto: Nezavisne novine

Prema riječima Radoslava Vučkovića, direktora preduzeća ”Ubla Turs” iz Trebinja, osim autobus ”Ubla Tursa” na ovoj relaciji će saobraćati i autobusi prevoznika ”Blu Line” iz Herceg Novog.

– Za sada će saobraćati jednom dnevno tokom cijele godine. Polazak iz Trebinja je u 8 časova, a povratak iz Herceg Novog u 20 časova. Ako bude većeg intersovanja ”Ubla Turs” će uvesti još jednu liniju prema Herceg Novom. Cijena karte u jednom pravcu je 6 KM, rekao je Vučković i dodao da je dobijena dozvola na četiri polaska.

– Povezivanje dva grada i slobodna komunikacija biće na dobrobit i Trebinja i Herceg Novog. Imat ćemo svakodnevnu liniju i to je ono što će opravdati potrebe građana obadva grada, rekao je Slavko Vučurević (PDP), gradonačelnik Trebinja, koji je prisustvovao polasku prvog autobusa.

– Dobro je da ljudi imaju prevoz, a da omladina može da ide na more i da se okupa, rekao nam je Tomo Misita, jedan od putnika na liniji Trebinje Herceg Novi.

– Ja sam iz Vrbasa i došla sam kod prijatelja ovdje u Trebinje, Čula sam da jutros polazi ova linija za Herceg Novi, pa sam odlučila da odem i da se okupam na moru. Jako je dobro što je otvorena ova linija za omladinu, ali i za goste koji dođu u posjetu u Trebinje, izjavila je Milena Šalipurević , putnica u autobusu.

(Dnevni avaz)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Joe Biden potpisao važan zakonski paket o klimi i zdravstvu

"Riječ je o budućnosti. Riječ je o tome da se osigura blagostanje i napredak američkih obitelji", rekao je. "Riječ...

Možda vas zanima i ovo