Petak, 5 ožujka, 2021

Automobil joj zaustavila tri maskirana razbojnika: Kćerka bh. privrednika za dlaku izbjegla metak

Nemojte propustiti

Krizni štab zabranio proslavu 8. marta u ZDK, pojačan inspekcijski i policijski nadzor

Član Kriznog štaba i direktor Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica dr. Senad Huseinagić rekao je da su...

Odluka Kriznih štabova: Ovo su posljednje naredbe i mjere stanovništvu u BiH

Krizni štabovi kantona u Federaciji Bosne i Hercegovine posljednjih dana najavljuju oštrije mjere i naredbe građanima u borbi protiv...

Čović: Imamo tri člana Predsjedništva BiH i to se neće nikada promijeniti

Zašto se ne bi svaki stanovnik ove države mogao kandidovati? Ali je suština da u Predsjedništvu sjedi bošnjački, hrvatski...

I Slovenija donira BiH 4.800 vakcina

U radnoj posjeti Bosni i Hercegovini danas je predsjednik Slovenije Borut Pahor koji se sastao sa članovima Predsjedništva BiH, ...

Željko Romanić, otac napadnute djevojke, rekao je da je u pitanju pokušaj ubistva jer joj je metak išao direkno u leđa, ali se zaustavio na sjedištu.

Ljubica Romanić, kćerka poznatog prijedorskog privrednika Željka Romanića, za dlaku je izbjegla tragediju kada su u četvrtak naveče na njen automobil zapucali nepoznati maskirani razbojnici koji su je napali dok se vraćala kući u Omarsku, pišu Nezavisne novine.

Kako se saznaje, djevojka, koja je sa sobom imala oko 1.000 maraka pazara iz lokala koji vodi, “opelom” se vozila prema kući kada su je oko 23 sata na mračnom dijelu lokalnog puta u mjestu Niševići presrele tri maskirane i naoružane osobe koje su je pokušale zaustaviti.

Razbojnici su joj, kako se nezvanično saznaje, postavili betonski blok na put, a kada je upalila duga svjetla, vidjela je naoružane i maskirane osobe.

Kako je rekao izvor Nezavisnih novina, vidjevši da je u pitanju sačekuša, djevojka je dodala gas kako bi pobjegla, a za njom su razbojnici zapucali, te pogodili zadnji dio vozila, a jedan metak je završio u sicu.

Na svu sreću, ona nije povrijeđena i uspjela je pobjeći napadačima.

Željko Romanić, otac napadnute djevojke, rekao je da je u pitanju pokušaj ubistva jer joj je metak išao direkno u leđa, ali se zaustavio na sjedištu.

“Ona je skroz izgubljena od šoka, na sreću nije povrijeđena. Nismo imali nikakve prijetnje. Ne znam koji bi mogao biti motiv osim da se otme to nešto para. Kod sebe je imala oko 1.000 KM”, rekao je Romanić, koji je inače vlasnik poznate firme “Peti neplan” iz Omarske.

Ističe da je njegova kćerka napadnuta na dijelu puta gdje nema rasvjete te da je, na sreću, pobjegla i preplašena ga pozvala.

“Pozvali smo policiju, koja je odmah došla i zahvalan sam im na brzoj reakciji”, rekao je Romanić, dodajući da se nada da će slučaj brzo biti rasvijetljen i pronađeni napadači na njegovu kćerku.

Podsjetio je da je njemu i njegovoj porodici prije sedam godina prijećeno kada je Davor Kondić pokušao da mu iznudi 75.000 maraka prijeteći mu čak i otmicom unuka.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Prijedor, pripadnici ove uprave u saradnji s kolegama iz Policijske uprave Banjaluka, a pod nadzorom tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, rade na pronalasku osoba koje su pokušale razbojništvo.

“Na licu mjesta izvršen je uviđaj, a policijski službenici preduzimaju potrebne mjere i radnje u cilju pronalaska izvršioca, utvrđivanja svih okolnosti prijave i rasvjetljavanja krivičnog djela”, naveli su iz policije.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Potvrđeno: Vučićevim vakcinama ističe rok 29. marta! Evo šta kažu iz Agencije za lijekove

Agencija za kontrolu lijekova i medicinskih sredstava završila je provjeru kvaliteta 5.000 vakcina Covishield/AstraZeneca koje je Srbija donirala Bosni...

Možda vas zanima i ovo