Petak, 14 svibnja, 2021

Avaz gradi još veći toranj u Sarajevu: Evo kako će izgledati ‘Ski Tower’

Nemojte propustiti

Kompanija „Avaz“ je na ovogodišnjem Sarajevo Business Forumu predstavila svoj projekt, odnosno plan gradnje novog tornja, 250 metara visokog ”Ski Towera”.

Bez ijedne primjedbe članovi Općinskog vijeća sarajevske općine Centar na današnjoj sjednici usvojili su odluku o pristupanju izradi izmjena i dopuna Urbanističkog projekta “Centrotrans-Alhos” I faza. Za su glasala 22 vijećnika, samo jedan bio je suzdržan, dok niko nije bio protiv, piše Avaz.

Foto: Avaz

Prije toga načelnik ove općine Nedžad Ajnadžić upoznao je vijećnike s tim da je važećim Regulacionim planom „Koševsko Brdo“ iz 2013. godine i Urbanističkim projektom definiran obuhvat “Centrotrans-Alhos“.

– Iz tog razloga izmjena Urbanističkog projekta predviđena je fazno i to je u skladu s iskazanim potrebama korisnika prostora iz 2013. godine i usvojeni Urbanistički projekt „Centrotrans-Alhos“ I faza je, također, potvrđen 2014. godine. Tim urbanističkim projektom omogućena je gradnja savremenog poslovnog kompleksa, uključujući i dva poslovna nebodera, odnosno tornja „Avaz Twist Tower“. Ove izmjene rade se na zahtjev „Avaz roto pressa“ d.o.o. da bi se stekli uvjeti za izgradnju drugog tornja. U konačnici cilj izmjena je izmjena granice obuhvata, što podrazumijeva istu ili manju ili veću spratnost, ali vrlo je važno da se u novom projektnom rješenju dodatna parking mjesta osiguravaju u podzemnim garažama, a predviđeno je i hortikulturno uređenje – rekao je Ajnadžić.

Foto: Avaz

Inače, kompanija „Avaz“ je na ovogodišnjem Sarajevo Business Forumu predstavila svoj projekt, odnosno plan gradnje novog tornja, 250 metara visokog ”Ski Towera”.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

COVAX dopremio vakcine u BiH

U BiH stiglo je 40.800 vakcina protiv virusa korona putem mehanizma Covax, potvrdio je pomoćnik ministra civilnih poslova u...

Možda vas zanima i ovo