Nedjelja, 13 lipnja, 2021

Avdo Avdić otkrio: “Došao sam do frapantnih podataka, javnost nije svjesna šta se sprema”

Nemojte propustiti

Avdo Avdić, novinar magazina Žurnal gostovao je u emisiji Presing na N1 televiziji. Ovo gostovanje je uslijedilo nakon niza tekstova koje je objavio o navodnoj špijunskoj aferi i vrbovanju bh. državljana od strane hrvatske sigurnosno-obavještajne agencije (SOA).

Avdić je govorio o saslušanju u Tužilaštvu BiH, kao i o ruskom utjecaju u BiH.

– Ja sam došao u Tužilaštvo na poziv Olega Čavke, prije mene je uveden svjedok H. Č. Ja sam imao kontakt s njim, čekao sam svoj red za saslušanje. Čavka me počeo da ispituje, slična pitanja kao vi. Da li sjedim sa ministrom Mektićem? Da li je sjedim sa ovim ili onim? Naravno, sjedim sa svima, ali nikada nisam dobio ništa ni od koga. Nikad. Nakon toga me ispituje o mojim kontaktima. Ja se mogu pozvati na zakon i reći da nisam dužan otkriti te informacije – kazao je Avdić.

Kaže da je istražujući ruski utjecaj u BiH došao do “frapantnih podataka” i da javnost nije svjesna onog što nam se priprema.

– Ono što je možda najveći problem, on mene pita odakle vam informacije o ruskom utjecaju što nema veze sa ovim svim. Protekle dvije godine sam istražio ruski utjecaj i došao sam do frapantnih podataka. Javnost nije svjesna šta nam se sprema, možda će danas nakon obnoviteljskog sabora HZ HB biti – poručio je Avdić i dodao da ni po koju cijenu neće otkriti svoje izvore.

– Ja neću ni po koju cijenu otkriti svoje izvore, bitno mi je da su informacije tačne – kazao je, između ostalog, Avdo Avdić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Islamska zajednica u BiH: Da li je grijeh vakcinisati se preko reda?

Zamjeniku reisu-l-uleme i fetva-i-eminu Islamske zajednice, prof. dr. Enesu ef. Ljevakoviću upućeno je tako pitanje da li osoba ima...

Možda vas zanima i ovo