Četvrtak, 11 kolovoza, 2022

Avdović: Koferi spremni za Schmidta, Izborni zakon u BiH bi ga mogao koštati karijere

Nemojte propustiti

– Takve bi promjene ne samo produbile podjele u BiH – već bi ih cementirale” – smatra Avdović

Prema mišljneju bh. novinara Erola Avdovića, dopisnika iz New Yorka zbog potresa koji je izazvao spremnosšću da nametne diskriminirajući Izborni zakon u BiH visoki predstavnik bi mogao pokupiti kofere.

U objavi na društvenim mrežama Avdović navodi: “Christian Schmidt može vrlo lako zapečatiti svoju političku karjeri na međunarodnoj pozornici u Bosni ako – neobazirući se bude nametnuo izborni zakon po šnitu HDZ-a. Takve bi promjene ne samo produbile podjele u BiH – već bi ih cementirale”.

Dakako, prije toga – pakovanja kofera, gospodin Schmidt, narednih dana treba odgovoriti da li je sve ovo uradio po nalogu službenog Zagreba nakon što su to aminovale nekoliko vodećih zemalja u PIC-u. On to treba potvrditi ili demantovati, iako već mnogo znamo oko toga, navodi Avdović.

Prema njegovom mišljenju nije više tajna ko, kada, kako i zašto sve radi.

Dakle, ko kada i kako? I zbog čega to rade. Iako, kao što reče Željko Komšić sada znamo zašto to rade. Ali, to ne može proći”, poručio je Avdović.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Dostavljač otpušten nakon što je poslao privatnu poruku djevojci kojoj je donio hranu: “Ej, kakva je bila hrana jučer”

Regionom se širi screenshot navodne poruke jednog dostavljača iz Srbije mušteriji. "Ej, kakva je bila hrana jučer? Dostavljač", može se...

Možda vas zanima i ovo