Ponedjeljak, 23 svibnja, 2022

Avdović: Stop Dodikovim surogatima u Vijeću sigurnosti UN-a! Uzmite stvari u ruke dragi moji Bosanci

Nemojte propustiti

“A ne da se pod zastavom BiH obraća Dodikov glasnogovornik secesije Tegeltija. Stop Dodikovim surogatima….”

New York je blizu i iz Sarajeva moraju stiči istinski predstavnici Bosne i Hercegovine, članovi Predsjedništva (ko može i nije pod sankcijama), naravno Šefik Džaferović ili Željko Komšić, da se obrate Vijeću sigurnosti UN-a u srijedu 11. maja, mišljenja je dopisnik iz New Yorka Erol Avdović.

“A ne da se pod zastavom BiH obraća Dodikov glasnogovornik secesije Tegeltija. Stop Dodikovim surogatima. Naravno predsjedavajući Predsjedništva Bosne in Hercegovine Šefik Džaferović ili Željko Komšić su na potezu. Da ne pravimo dramu i od gotovine veresiju. Lako je oko protokola; neka uposle Misiju BiH u UN-u da najavi njihov dolazak i da sve potvrde do ponedjeljka 9. maja 2022.”, kazao je Avdović.

Nadalje on ističe, da ne bude zabune u redoslijedu poteza i da već u srijedu poslije podne, 11. maja 2022. odmah nakon sjednice Vijeća sigurnosti UN-a ovdje u New Yorku, u Sarajevu treba reagovati Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine i podjeliti zaslužene crvene kartone.

“Dosta je bilo fauliranja bez kazne. Ako visoki predstavnik Schmidt u svom izvješću UN-u kao što znamo da hoće – označi Dodika, ali i neke druge kao nosioce antidejtonskih aktivnosti i rušitelje ustavnog poredka BiH onda CIK (Centralna izborna komisija BiH) ima pravo i obavezu da ih diskfalifikuje kao kandidate na izborima 2022. Kraj manipulaciji, a dosta je bilo i fauliranja i maltretiranja građana BiH bez crvenih kartona. Opet, je kažem, na potezu Sarajevo. Uzmite stvar u svoje ruke dragi moji Bosanci”, dodao je Avdović.

Podsjećamo, plan Milorada Dodika da pred Vijećem sigurnosti Ujedinjenih nacija govori predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija je osujećen. Vijeću sigurnosti UN-a će se, ipak, u ime Bosne i Hercegovine obratiti neko od dvojice članova Predsjedništva BiH – Šefik Džaferović ili Željko Komšić.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Čović otkriva kakve je instrukcije dobio od Milanovića i Plenkovića: Moramo se povezati i ostvariti naš cilj

Dragan Čović je kazao kako je u redovnoj komunikaciji i sa predsjednikom i sa premijerom Hrvatske. Predsjednik HDZ-a i HNS-a...

Možda vas zanima i ovo