Četvrtak, 28 listopada, 2021

Avio-kompanije odbile da voze Tijanu na operaciju

Nemojte propustiti

Nijedna komercijalna avio-kompanija nije pristala da preveze osmogodišnju Tijanu Ognjanović do Hjustona na transplantaciju srca, zbog velikog rizika.

tijana2Njeni roditelji sada traže specijalizovanu avio-kompaniju koja bi je prevezla do Amerike.

Jovan Košutić, kardiolog u Institutu za majku i dete, koji Tijanu liječi od 2007. godine, kada je uspostavljena dijagnoza bolesti, rekao je da će se u narednih dan-dva znati kada će djevojčica krenuti na liječenje u Ameriku i da se nadaju da će to biti do kraja nedjelje.

– Tek treba da se organizuje prevoz sa nekom specijalizovanom kompanijom za prevoz složenih medicinskih slučajeva – rekao je Košutić.

On je objasnio da let kojim će Tijana biti prevezena u Hjuston mora da se organizuje pod posebnim uslovima i u njenoj pratnji biće i dva ljekara iz Srbije.

Košutić je naglasio da je djevojčica sada u stabilnom stanju, ali da je generalno gledano za nju let u Hjuston rizičan.
U klinici “Anlave” su ovakav vid prevoza radili prije dve godine i tada je koštao 200.000 dolara.

– Slučaj male Tijane je težak, i jedino ko bi mogao da obavi taj transport je švajcarska kompanije REGA – kažu iz Anlave klinike.

Kako su danas objavili beogradski mediji, u humanitarnoj akciji, u koju su se uključile mnogobrojne javne ličnosti, ali i građani, prikupljeno je dovoljno novca za liječenje osmogodišnje Tijane Ognjanović koja boluje od restriktivne kardiomiopatije i neophodna joj je hitna transplantacija srca.

(Agencije)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Escobar najavio sankcije: Dodik ima veoma malu podršku javnosti i to ćemo iskoristit

Gabriel Escobar se osvrnuo i na moguće ekonomske integracije zeamlja Zapadnog Balkana. Specijalni izaslanik predsjednika SAD-a za Zapadni Balkan Gabriel...

Možda vas zanima i ovo