Subota, 4 prosinca, 2021

Avion sa 66 putnika na relaciji Pariz-Kairo se srušio?

Nemojte propustiti

Avion kompanije “Egyptair” na letu Pariz-Kairo koji je jutros nestao sa radara srušio se, javlja AP pozivajući se na izjave zvaničnika egipatske avijacije.

Kompanija “Egyptair” je na svom Tviter nalogu potvrdila da je jutros sa radara kontrole letenja nestao avion na letu MS804 sa 56 putnika i 10 članova posade koji je u utorak u 23.09 poleteo iz Pariza. Avion je nestao pošto je ušao u egipatski vazdušni prostor.

Avion je trebalo da sleti u Kairo oko 3 sati ujutru, ali je nestao sa radara kontrole letenja oko 2:30 po lokalnom vremenu, kada je bio iznad Sredozemnog mora, 16 kilometara unutar vazdušnog prostora Egipta.

“Avion “Egyptair” na letu MS804 izgubio je kontakt s radarima u 2.30 po kairskom vremenu”, navodi se u saopštenju kompanije i dodaje da je avion nestao dok je letio na visini od oko 11.000 metara.

Riječ je o avionu “Airbus” A320, a kompanija navodi da su njime upravljali iskusni pilot (više od 6.000 sati naleta), i kopilot (oko 2.700 sati naleta).

Na zvaničnom Twiter nalogu kompanije Egyptair piše da je let MS804, sa 56 putnika i 10 članova posade (u avionu su bile dvije bebe i jedno dijete), koji je sinoć u 23:09 poletio sa aerodroma Šarl de Gol u Parizu nestao sa radara rano jutros. Prema prvim informacijama, riječ je o avionu Airbus A320-232.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Emir Suljagić objavio dokument iz vremena agresije na BiH: “To je vojska koju Dodik želi da obnovi”

"Likvidiran je ustaša iz Srebrenice...", "Likvidirano je pet balija..." To je "vojska" koju Dodik želi da obnovi - napisao...

Možda vas zanima i ovo